Първо, искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които

...
Първо, искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които
Коментари Харесай

Борисов за преговорите със земеделците: Вярвам на Денков

Първо, желая да поздравя държавното управление, зърнопроизводителите и всички браншове, които имат протестна подготвеност. Това, което от ден първи ги апелирам - да седнат и да договарят, през вчерашния ден го направиха. Днес няма тапи в София и се надявам, в случай че тук нещо в Народно събрание би трябвало да се свърши, да го решим, само че Министерски съвет да докара до дъно договарянията. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Аз имам вяра на Денков, на министрите, които са били там на договаряния , каквото е належащо ще подпишат, договорят и каквото е належащо в Народно събрание, ще се свърши. Вчера приказвах в 22:00 ч. след договарянията с Денков, да каже какво желае от мен и всичко съм приключил ", сподели още Борисов.

Борисов съобщи, че Денков го е срещнал по какъв начин вървят договарянията с протестиращите. " Денков има цялостната ни поддръжка като парламентарна група, в случай че трябват законодателни промени " , разясни Борисов.

Относно конституционните промени водачът на ГЕРБ разяснява, че се чака до декември да е приключил процесът по приемането им.

Относно кабинета Бойко Борисов съобщи следното: " Може да го наричаме сглобка, не коалиция. Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с Движение за права и свободи , само че след петте избора се събрахме и взехме решение, че във втория мандат с министър председател Денков, с техни министри плюс Мария Габриел, Петков ги смяташе с 10 наши министри, те да ръководят. Само че с толкоз малко депутати не могат да се създадат никакви промени. Затова към тази некоалиция се прибавиха и Движение за права и свободи, с цел да създадем конституционните реформи там, където е належащо да имаме по-голямо болшинство. Ако в тази враждебна конюнктура към ПП-ДБ от страна на Има Такъв Народ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия, се прибави и Движение за права и свободи, аз мисля, че доста мъчно ще бъде за всички в този парламент. Затова взехме решение да работим по този метод. Щом не желаят да го назовават с думите, които са възприети от вас в продължение на 30 години - народна власт, дано да ги назоваваме с нови думи. Българският език е богат " , добави водачът на ГЕРБ.

По мотив оповестяването на претендента на ГЕРБ за кмет на София Бойко Борисов съобщи, че партията е демократична и в нея има заседание, номинации.

" Вчера една баба ми се обади и сподели: " Айде бе кажи го тоя претендент за кмет ".  За София имам над 20 номинации и в този момент обособените региони. Някои региони се ръководят по-добре от наши кметове, други от тези на Демократична България, има разнообразни визии. Изчакайте няколко дни, ще ви събера в централата и ще кажа, не ме пресирайте ", сподели Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ благодари на Петко Петков, бащата на Кирил Петков, че му е направил комплимент, че е спрял тракторите да задръстват София през днешния ден. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР