Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на

...
Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на
Коментари Харесай

Руски депутат поиска паметникът Альоша в Пловдив да мине под опеката на Митрофанова

Първият заместник-председател на Комисията по държавно строителство и законодателство на Държавната дума на Русия Даниил Бесарабов изпрати писмо до посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова.

Писмото е с молба паметникът на руските бойци в град Пловдив, прочут като "Альоша " да бъде подложен под опеката на посолството, предава ТАСС, представена от News.bg.

"Моля Ви, уважаема Елеонора Валентиновна, да вземете паметника "Альоша " под опеката на Посолството на Руската федерация в Република България, обърнете внимание на този монумент и с цел да му бъде отдадена респект в деня на Великата победа. И също по този начин, в случай че допустимо, да предотврати опитите за опозоряване или срутване на паметника като знак на Великата победа и другарството сред народите на Русия и България ", се споделя в писмото.

Паметникът на руските воини "Альоша " е открит през 1957 година в Пловдив. Прототип на паметника става редникът от Трети украински фронт Алексей Иванович Скурлатов, живял в Алтай.

В последните дни напрежение достигащо до стълкновения сред последователи и съперници пораждат и към паметника на Съветската войска в София. В сряда бе оповестена самодейност Паметникът на руската войска да бъде опакован със знамената на България и Украйна. Акцията е проведена от гражданската самодейност, която се бори за демонтирането на МОЧА - Монумент на окупационната Червена войска - различното име на Паметника на руската войска. До пакетирането му обаче не се стигна, тъй като друга организрана група жители попречи на акцията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР