Първият заместник-началник на руското Министерство на вътрешните работи Александър Горовой

...
Първият заместник-началник на руското Министерство на вътрешните работи Александър Горовой
Коментари Харесай

61 наказателни дела заради изборни нарушения в Русия

Първият заместник-началник на съветското Министерство на вътрешните работи Александър Горовой съобщи, че по време на изборния интервал (15, 16 и 17 март) правоохранителните органи са образували 61 наказателни каузи и са съставили над 150 административни наказателни протокола. В същото време съветското Министерство на вътрешните работи не е открило нарушавания, които да са повлияли на хода или резултатите от гласуването.

" Съставени са 155 административни протокола и са формирани 61 наказателни каузи ", съобщи представител на Министерство на вътрешните работи пред Централната изборна комисия. По думите му множеството от делата са по член за умишлено лъжовен терористичен акт (23 случая) и възпрепятстване на упражняването на изборните права (21 случая).

Той означи, че чиновниците на вътрешните работи не са открили нарушавания на изборното законодателство, които биха могли директно да повлияят на резултата от изборите.

По време на миналите избори руснаци изливаха зелено масло, йод и други оцветяващи субстанции в урните, хвърляха коктейли " Молотов " и фойерверки и подпалваха покривки в изборните секции. Поне две каузи са формирани по член за възпрепятстване на изборните права (член 141 от Наказателния кодекс).

Валерий Фадеев, началник на президентската комисия по правата на индивида, съобщи по-рано, че ЦИК не е открила нарушавания, които биха могли да повлияят на изборните резултати. Според него изборите са се провели " в конституционните рамки " в изискванията на военна интервенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР