Първият зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс се връща в

...
Първият зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс се връща в
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс иска да стане премиер на Нидерландия

Първият зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс се връща в политиката на Нидерландия, с цел да поведе листата на обединението сред неговата Партия на труда и Зелените леви. Това разгласи самият Тимерманс пред нидерландската социална телевизия НОС. Той добави, че желае да стане министър председател на страната.

На 22 ноември в Нидерландия ще се проведат предварителни парламентарни избори, откакто съдружното държавното управление на Марк Рюте подаде оставка поради несъгласия сред ръководещите партии по политиката на миграцията и даването на леговище. Самият Рюте разгласи, че няма да бъде лидер на неналичието на своята Народна партия за независимост и народна власт.

От Европейската комисия отхвърлиха през днешния ден коментар за решението за Тимерманс да се върне в политическия живот на страната си. Като първи зам.-председател на Европейската комисия Тимерманс дава отговор за Европейския зелен пакт - политиката на Брюксел за справяне с климатичните промени.

На последните европейски избори през 2019 година Тимерманс беше водещият претендент на европейските социалисти за ръководител на Еврокомисията. Преди да отиде в Брюксел, той е бил министър на външните работи на Нидерландия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР