Първият вицепремиер на Чешката република и вътрешен министър, изпълняващ длъжността

...
Първият вицепремиер на Чешката република и вътрешен министър, изпълняващ длъжността
Коментари Харесай

Чешкият вицепремиер заплаши да изгони всички руски дипломати от Прага

Първият вицепремиер на Чешката република и вътрешен министър, изпълняващ длъжността министър на външните работи Ян Хамачек позволи опцията за изпъждане на всички съветски дипломати от Прага. Той разгласява съответното известие на страницата си във „ Facebook “, разяснявайки експулсирането на 20 чиновници на чешкото посолство в Москва, предава TACC.

" Очаквах малко по-различна реакция от съветска страна, само че добрe. Трябва да разпределим на стадии (отговора на Прага на обвиняванията против Русия за детонациите в село Върбетице). Днес пристигна редът на „ Росатом “, от което те няма да са удовлетворени. Трябва да се консултираме за спомагателни разновидности. Готов съм на всичко - и да изградим връзки (с Русия) от нулата. Това значи, че ще изпратим всички (руски дипломати) у дома. "



По-рано във вторник, говорейки в Народното събрание, чешкият министър председател Андрей Бабиш дефинира експулсирането на чиновници на посолството в Москва " неприемливо и недопустимо ". Той означи, че в Прага приготвят " по-нататъшни стъпки " към Руската федерация. На собствен ред Хамачек прикани Европейски Съюз и НАТО да проявят взаимност с Чехия и да изгонят съветски дипломати.

Според чешкото външно министерство от вторник личният състав на съветското посолство в републиката се състои от 27 дипломати и 67 механически чиновници, а чешкият в Руската федерация се състои от петима дипломати и 19 механически чиновници. Комисията по защита на Камарата на депутатите (долната камара) на чешкия парламент прикани държавното управление да направи броя на чиновниците в двете дипломатически задачи еднакъв.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР