Първият випуск на паралелка Съдебна администрация“ в Средното училище за

...
Първият випуск на паралелка Съдебна администрация“ в Средното училище за
Коментари Харесай

Ученици от Хуманитарната гимназия във Варна с успешен първи стаж в съдебната система

Първият випуск на паралелка „ Съдебна администрация “ в Средното учебно заведение за филантропични науки и изкуства „ Константин Преславски “ сполучливо завърши първия си стаж в правосъдната система, оповестяват от пресслужбата на Апелативния съд във Варна за Moreto.net.

Гимназистите бяха разпределени в Районния, Окръжния и Апелативния съд. Част от десетокласниците прекараха 64 образователни часа от втория период измежду евентуалните си бъдещи сътрудници – правосъдните чиновници на Варненския апелативен съд.

В първия ден учениците бяха въведени в практиката от правосъдния админ Ани Бъчварова и от ръководителя на съда Ванухи Аракелян. Научиха отговорностите на всеки чиновник, отговорностите, които той поема с дейностите си и незаменимата помощ, която оказва на съдиите. След това имаха опция да проследят пътя, който всяка въззивна тъжба изминава до финализиращия делото правосъден акт.

„ Обучението дава сложна и професионална подготовка, насочена към познаване на главните насоки и действия на органите на правосъдната власт, знания за съществени правни браншове и обвързваните с тях правни институти, форми и процедури на обособените типове процеси, а също и способи за извънсъдебно споразумяване на разногласия “. Абитуриентите могат да се осъществят като правосъдни чиновници незабавно след довеждане докрай на междинното си обучение, както и да продължат образованието в университети по специалности като „ Право “ и „ Публична администрация “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР