Първият тестов полет на ракетата на НАСА за лунна мисия

...
Първият тестов полет на ракетата на НАСА за лунна мисия
Коментари Харесай

Дебютният полет на ракетата на НАСА за мисия до Луната се отлага отново


Първият тестов полет на ракетата на НАСА за лунна задача още веднъж се отсрочва поради поредност от несполучливи опити за зареждане на горивото, заяви Асошиейтед прес.

Официални представители оповестиха, че ще бъде предизвикателство да се спазят плануваните периоди за дебютен полета при започване на юни. Следващата опция за изстрелване на непилотирана капсула до Луната на експериментален полет ще бъде в края на юни или през юли.

Ракетата " Спейс Лонч Систем ", която е по-висока от Статуята на свободата, е на космодрума на галактически център " Кенеди " през последния месец. Тя ще бъде върната в хангара идната седмица за поправки, които да отстранят проблемите с приключването на гориво. Те се появиха по-рано този месец и попречиха на експертите от НАСА да заредят ракетата с гориво за тестов полет, напомня Българска телеграфна агенция.

Очаква се ракетата да остане в хангара няколко седмици, преди да бъде върната на площадката за следващ опит за зареждане, сподели ръководителят на задачата по изстрелването Чарли Блакуел-Томсън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР