Първият секретар в посолството на Руската Федерация в София е

...
Първият секретар в посолството на Руската Федерация в София е
Коментари Харесай

Първият секретар в руското посолство в София е заподозрян за шпионаж

Първият секретар в посолството на Руската Федерация в София е обвинен, че се е занимавал с "нерегламентирана разследваща активност " у нас.

Това стана ясно от известие на прокуратурата, изпратено до министъра на външните работи Теодора Генчовска.

Според данните, с които разполага държавното обвиняване, първият секретар в съветското посолство евентуално се е занимавал с "нерегламентирано събиране на информация от национално значение ", а това е "нарушение на член 41 от Виенската спогодба за дипломатическите връзки ".

"С оглед на това, основният прокурор уведоми министъра на външните работи за събраните в хода на следствието данни за евентуално осъществено закононарушение от страна на представител на дипломатическата задача на Руската Федерация в София за предприемане на дейности по подготвеност ", оповестиха още от пресцентъра на прокуратурата.

По-рано през днешния ден шефът на ДАНС Пламен Тончев заяви, че уличените в шпионаж в интерес на Руската федерация двама чиновници на контраразузнавателната ни работа към този момент са отстранени от работа. Единият от тях е шеф на бранш, а другият - на отдел.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР