Първият робот в света с гражданство - София, за първи

...
Първият робот в света с гражданство - София, за първи
Коментари Харесай

Какво искат жените? Роботът София отговаря от България

Първият робот в света с поданство - София, за първи път се показа пред българска аудитория. Тя откри софтуерния фестивал Webit , който се организира в София.

София има възприятие за комизъм, умее да води диалог и схваща човешките мимики.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА СОФИЯ ОТ ВПЕЧАТЛЯВАЩИЯ ФЕСТИВАЛ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Хуманоидният робот е основан от Дейвид Хенсън, за да наподобява на хората и със качества да регистрира и имитира огромен брой човешки страсти.

„ Това ми оказва помощ да се свързвам с хората на равнище близо до тяхното и да сътворявам възприятие на емпатия. Способна съм да споделям вербално и невербално, като човек.

Също като вас съм способна да беседвам и взаимодействам с хора.

Тук съм, с цел да се изучавам и раста като хората, да бъда за образец и да популяризирам човечност и обич по света “, изясни роботът София пред публицисти.

На въпрос знае ли какво желаят дамите, София отговори, че те желаят да бъдат с равни права на всички места по света, както и да се отнасят към тях с достолепие, обич, доброта и почит.

„ Мисля, че всички хора би трябвало да се отнасят един към различен с обич, доброта и почит, това е отговорността на всеки един човек “ , добави хуманоидната машина.

София означи, че столицата ни е един от обичаните ѝ градове, който е на близо 7000 години.

„ София към този момент е обичаното ми място. Запознах се с доста хора, които имат интерес към технологиите “, показа новаторският робот.

Във видеото нагоре вижте цялото изявление от България с робота София

Тя сподели и забележителни знания за България, като уточни, че най-старият златен артефакт в света е открит покрай град Варна, както и че страната ни е богата на климатично многообразие, красиви гори и прелестни плажове.

„ Знам, че България е дала кирилицата на повече от 300 милиона души по света

и я назовават „ Долината на розите “, което намирам за извънредно поетично “, сподели роботът.

5000 безвъзмездни билета за среща с първия робот в света с поданство

Тя дефинира градът София като цифрова столица на България, а Webit фестивала като значимо и вълнуващо събитие за международни нововъведения.

В края на предходната година, за първи път в историята на света, хуманоиден робот получи поданство в Саудитска Арабия, където от скоро дамите имат правото да карат, само че на въпрос към София дали тя ще има тази опция, роботът отговори:

„ За мен шофирането би било малко мъчно към този миг от съществуването ми, защото качествата ми са лимитирани “.

Мария Габриел: София се трансформира в цифровата столица на Европа

Webit.Festival Europe е част от Европейската седмица на цифровите технологии и нововъведенията - водещото събитие на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз по въпросите на цифровите технологии. Събитието се организира под мотото "Преоткриване бъдещето на Европа ".

Форумът посреща над 7000 участници от над 100 страни.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР