Първият робот-сервитьор в Пловдив вече е факт. Новата технологична иновация

...
Първият робот-сервитьор в Пловдив вече е факт. Новата технологична иновация
Коментари Харесай

Първият робот-сервитьор в Пловдив вече е факт

Първият робот-сервитьор в Пловдив към този момент е реалност. Новата софтуерна иновация радва и дребни, и огромни във втория по величина български град. Мултифункционалната машина е наета на работа в локална пицария и дружно с останалия личен състав работи по осем часа дневно.

Запознайте с Бела, по този начин в пловдивската пицария са кръстили новия си сътрудник. Докато сервира и отсервира, роботът пее на няколко езика и е кадърен да комуникира с хората в заведението, съобщи NOVA.

" Все още Бела не може да получи поръчка. Бела получава поръчка от сервитьора, който ѝ задава какво да направи, с цел да може тя да отиде до въпросната маса и да достави храната на клиента- дали пица, дали паста или пък нещо за пиянство ", сподели Николай Радиков - шеф.

Бела може да обслужва по едно и също време по четири маси с авансово заложена команда. Капацитетът ѝ на устойчивост е 8 часа - колкото един работен ден на чиновниците в заведението.

Може ли роботът изцяло да измести индивида? " Да, мисля, че да, както споделих в близко бъдеще може и това да се случи, само че към този момент не ", сподели Радиков.

Персоналът в заведението към този момент е спокоен, че роботът не може да ги измести от работното им място. " Има към този момент роботи-пицари, само че не могат да създадат това, което вършим ние живите хора. Разточването, месеното на тестото, гарнирането и самото изпичане, роботът не може да го извърши ", съобщи Иван Радов. За клиентите обаче новият сервитьор е същинска атракция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР