Първият републикански президентски дебат обхваща Тръмп, абортите, Украйна и други: Пълно отразяване

...
Първият дебат от президентския цикъл през 2024 г. е в
Коментари Харесай

Първият дебат от президентския цикъл през 2024 г. е в книгите, тъй като осем кандидати, които се състезават за републиканската номинация, излязоха на сцената в Милуоки с надеждата да грабнат светлината на прожекторите от Доналд Тръмп – поне за една вечер.

Бившият президент и настоящ фаворит в първичните избори на Републиканската партия пропусна събитието, докато се готви да се предаде на властите в Джорджия в четвъртък, оставяйки полето на републиканските надежди рядък прозорец, за да представят своите дела в най-гледаното време.

Прочетете повече в Yahoo News

Как кандидатите на Републиканската партия стоят за аборта след първия дебат

Крис Кристи разбива Вивек Рамасвами като „аматьор“, който „звучи като ChatGPT“

Републиканските кандидати спорят за обвиненията на Тръмп и въпроса от 6 януари

3 извода от интервюто на Тъкър Карлсън за софтбол с Доналд Тръмп

Нашето предаване на живо приключи. Вижте най-новите от състезанието и вижте блога по-долу за обобщение и анализ на дебата в сряда вечерта.

Актуализации на живоDylan StablefordПреди 1 час Дилън Стейбълфорд

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис и Вивек Рамасвами по време на рекламна пауза в сряда вечерта. (Win McNamee/Getty Images)


Преди J1 час Джон Уорд

Тази вечер беше въведение. Повечето хора не са обърнали внимание досега. Повечето хора все още не обръщат внимание, но това накара някои хора да погледнат първи кой се кандидатира.

Така че ще бъде интересно да видим как тази вечер ще повлияе на гласуването. Беше малко стартов пистолет за първичните избори на Републиканската партия.

Едно нещо, което ще следя е дали Кристи или Хейли ще получат удар. Те имаха добри моменти, но и двамата не са в крак по някои доста важни начини с основата на Републиканската партия, хората, които всъщност ще гласуват на партийните събрания в Айова и първичните избори в Ню Хемпшир.

Както казах по-рано, Рамасвами ще бъде подложен на истинска проверка сега.

И мисля, че Пенс беше изненадващо силен тази вечер. Мисля, че той показа огън в корема на ниво, което не съм виждал досега. Не знам дали ще има значение. Може.

ДеСантис? Просто не знам. Не мисля, че той направи много, за да обърне отрицателната си инерция.

Има един месец до следващия дебат. Надпреварата ще продължи за класиране с най-малко 50 000 уникални донора и за достигане на поне 3% в анкетите.

Will RahnПреди W2 часа Уил Ран

Вивек Рамасвами имаше най-много да спечели тази вечер. Той постигна това, което трябваше да направи. Той определено ще бъде смятан за кандидат от най-високо ниво след този дебат.

Това, което все още не е ясно, е кой страда най-много от възхода му. ДеСантис? Скот? Хейли?

Има ли вселена, в която Вивек Рамасвами е републиканският кандидат през следващата година?

Джон, какъв е твоят заключителен аргумент, докато приключваме това?

Преди J2 часа Джон Уорд

Аз също бих се отказал от заключителните изявления, ако проведох дебат.

Will Rahn Преди W2 часа Уил Ран

освирква от тълпата, когато Майк Пенс казва, че не се нуждаем от президент, „който е твърде млад“. Рамасвами, който иска да повиши възрастта за гласуване на 25, отвръща на огъня и говори за друго поколение, което поема управлението, което беше голямото нещо за Ники Хейли, когато за първи път стартира кампанията си.

Кандидатите вземат решения за това кога и кой за атака въз основа на вътрешно (т.е. непублично) анкетиране. Тази вечер е ясно, че хората, съветващи много от второстепенните кампании тази вечер, виждат Рамасвами като заплаха.

Алтернативно, Рамасвами може да се разглежда като други кампании като заместник на Тръмп или слаб бунтовнически кандидат. Все по-трудно е обаче да се мисли за него като за слаб кандидат в момента – дори когато той не проявява голям интерес да критикува Тръмп, избягалия фаворит.

 Дилън СтейбълфордПреди 2 часа Дилън Стейбълфорд

Хейли говори по време на дебата на Републиканската партия в сряда в Милуоки. (Win McNamee/Getty Images)


Dylan StablefordD2 преди часове Дилън Стейбълфорд

„На биологичните момчета не е мястото в съблекалните на никое от нашите момичета.“

— Ники Хейли, бивш посланик на САЩ в ООН и бивш губернатор на Южна Каролина

Преди J2 часа Джон Уорд

Не съм фен на правилото или нормата, или каквото и да е, че ако се спомене името ви, трябва да отговорите.

Преди J2 часа Джон Уорд

Журналистът Джон Ралстън, на Невада Индипендънт, е прав. Защо тази вечер не сме чували много думата "събуди се"? Хейли току-що го спомена, но е изненадващо рядко.

Преди J2 часа Джон Уорд

Рамасвами привличаше вниманието и привлекателността до тази вечер. Но след като привлече толкова много внимание тази вечер, той очевидно се е издигнал до най-високото ниво на полето.

Това означава, че предстои изцяло ново ниво на контрол. От всички кандидати той вероятно е най-малко известен и неговото досие – най-вече това, което е казал, тъй като не е направил нищо в политиката или правителството – почти не е било проверявано.

Това е на път да се промени.

Покажи повече Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР