Първият прототип на влак на магнитна възглавница (тип маглев), разработен

...
Първият прототип на влак на магнитна възглавница (тип маглев), разработен
Коментари Харесай

Китай създаде влак на магнитна възглавница, развива 600 км/ч.

Първият първообраз на трен на магнитна възглавница (тип маглев), създаден от Китай и разрастващ скорост до 600 километра в час, излезе през днешния ден от индустриалната линия на завода в град Циндао в източната провинция Шандун, заяви Синхуа, представена от Българска телеграфна агенция. " В момента прототипът е достигнал до статична левитация и е в положително положение ", разяснява Дин Сансан, началник на научно-изследователската група и заместник-главент инженер на компанията за строителство на локомотиви и вагони Циндао Сифан (подразделение на железопътната корпорация Си Ер Ер Си - CRRC).По думите му прототипът ще разреши да се тестват основни технологии и съществени съставни елементи на високоскоростната система маглев, с цел да се сложи основата за основаването към този момент на инженерния първообраз на влака.



Работата по създаването на инженерен първообраз с 5 вагона върви по открития ред, сподели Дин Сансан. Предполага се, че той ще излезе от индустриалната линия през 2020 година, а през 2021 година би трябвало да са приключени всички нужни проби и сложни инспекции.Първата в света настояща жп линия на магнитна възглавница бе построена в Шанхай през 2004 година, с цел да свърже интернационалното летище " Пудун " с метростанцията " Лунян Лу ". Влакът взема разстояние от 30 километра за 7 минути. Този маглев е най-бързият от функциониращите в света пътнически влакове на магнитна възглавница и развива скорост от 431 километра в час.

В момента към 10 страни в света създават трен на магнитна възглавница. Рекордна скорост за пътнически трен бе развита в Япония - там маглев доближи през 2015 година на тестови сектор скорост от 603 километра в час.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР