Първият проект на решение, който ще внесем, ще е за

...
Първият проект на решение, който ще внесем, ще е за
Коментари Харесай

Мая Манолова: Първото решение, което ще внесем, е за Комисията по ревизията

Първият план на решение, който ще внесем, ще е за основаване на Комисия по проверка та, която първо да се заеме с черните каси на власт та – „ Автомагистрали “, Монтажи, ДКК, държавният ВиК-холдинг, Държавната петролна компания, Държавното дружество за ръководство на язовирите.

Това съобщи Мая Манолова от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ на брифинг през днешния ден.

Ще проверим Националната стратегия „ Енергийна успеваемост “ и решенията на Министерския съвет за разпределяне на пари. Само за последните месеци Борисов похарчи 5 милиарда лева с решения на Министерския съвет, сподели още Манолова.

Ще проверим огромните публични поръчки и ще предложим промени в Закона за публичните поръчки. Освен концесията на летище София, ще проверим и концесиите, свързани с рандеман на подземни благосъстояния – злато, цветни метали, както и кариерите. В работата на тази комисия ще са всички скандални покупко-продажби и тематики, препоръчани от българските жители, безапелационна бе тя.

Относно изказването на ръководителя на Българска социалистическа партия „ Изправи се! Мутри вън! “, „ Демократична България “ и „ ИТН “ да се обединят против концесията на летище „ София “, Манолова съобщи, че Българска социалистическа партия и всички парламентарни групи ще имат опция да поддържат решението за Комисията за проверката, както и кои покупко-продажби и концесии да се включат в работата й.

Ще промени м Закона за изключителното състояние, тъй че еднократна помощ в размер на една депутатска заплата да получат засегнатите от пандемията микропредприятия с намалял с 30% оборот. За останалите компании, които са потърпевши от COVID-кризата, ще предложим страната да поеме % от непрекъснатите им разноски – наеми, осигуровки, режийни разноски, което е европейска процедура. За тежко потърпевшите браншове като туризъм и превоз ще предложим до края на годината да са опростени половината от дължимите осигуровки, добави Манолова.

Тя акцентира, че пакетът закони , които „ Изправи се! Мутри вън! “ ще внесе, включва Закон за персоналната помощ, Закон за частния банкрут, Закон за колекторските компании, промени в законодателството за активността на частните правосъдни реализатори, Закон за ръководство на отпадъците, както и други закони , които са идея за партньорски цивилен организации.

Ще създадем промени в Закона за НСО за лишаване привилегиите на министрите и депутатите. Смятаме, че не е нужно управлението на Народното събрание, ръководителите на парламентарните групи, кметът на София, министрите и депутатите да се движат с коли със специфичен режим. Ще им дадем опция да се качат на градския превоз, сподели още Манолова и акцентира, че ще упорстват да се отстранен и привилегиите на държавните служители в бордовете на държавните предприятия, гласувани в края на 2020 година с промени те в закони те за обществените предприятия и държавния чиновник.

Тя съобщи, че паралелното броене на „ Изправи се! Мутри вън! “ демонстрира 5,3 %, което е по-висок резултат за обединението от броенето на ЦИК. Ще създадем промени в Изборния кодекс за електронно гласоподаване за българите зад граница, основаване на изборни региони в чужбина, дейна регистрация, с цел да се изчистят „ мъртвите души “ от изборните описи. Готови сме за общи дейности за промяна на ЦИК и на шефа на „ Информационно обслужване “, сподели още Манолова.

Ще потърсим за взаимни дейности Демократична България и „ ИТН “ за правосъдната промяна. Ще обсъдим промени в Закона за правосъдната власт за смяна в състава на Висш съдебен съвет, добави тя.

Ще отворим Народното събрание за жители. От в този момент сме поканили майките на деца с увреждания, представителите на дребния бизнес, на работодателските организации, на хората с екологични дела, с цел да внесем техните законодателни промени , безапелационна бе Манолова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР