Първият премиер на руския президент Владимир Путин - Михаил Касянов,

...
Първият премиер на руския президент Владимир Путин - Михаил Касянов,
Коментари Харесай

Бивш руски премиер: Путин не е на себе си, войната може да продължи две години

Първият министър председател на съветския президент Владимир Путин - Михаил Касянов, в никакъв случай, даже в най-лошите си кошмари, не си е представял, че някогашният му началник ще отприщи пълномащабна война против Украйна.

Във видеоинтервю за " Франс прес " Касянов, министър-председател на Русия от 2000 до 2004 година, предвижда, че войната ще продължи до две години, само че изрази увереност, че страната му може да се върне по пътя на демокрацията.

64-годишният политик, който поддържаше тесните връзки със Запада като министър-председател, съобщи, че сходно на доста други руснаци не е вярвал в седмиците преди войната, че тя фактически ще се случи.

Касянов осъзнава, че Путин не блъфира едвам когато схваща, че съветският президент привиква висшето управление на страната на театрално съвещание на Съвета за сигурност три дни преди нашествието на 24 февруари.

Когато видях съвещанието на Съвета за сигурност на Русия, разбрах - да, ще има война, уточни той.

Според него Путин към този момент не разсъждава вярно . " Просто познавам тези хора и като ги погледнах, видях, че Путин към този момент не е на себе си . Не в медицински, а в политически смисъл ", разясни Касянов.

Познавах един друг Путин , акцентира той.
 Бивш съветски министър председател: Путин е политически вманиачен и гневен на света
Бивш съветски министър председател: Путин е политически вманиачен и гневен на света

Руският президент желал да върне страната в XIX век

След като е уволнен от Путин, Касянов се причислява към съветската съпротива и става един от най-яростните критици на Кремъл. В момента той е водач на опозиционната партия " Народна независимост ", или " Парнас ".

По думи на някогашния съветски министър председател през последните 20 години Путин - някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който през октомври навършва 70 години, е съумял да построи система, учредена на безотговорност и боязън.

Това са достиженията на една система, която с насърчаването от Путин като държавен глава стартира да действа даже по по-циничен, по-жесток метод, в сравнение с в последните стадии на Съветския съюз, посочи той и добави, че всъщност това е система на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), учредена на цялостно безвластие.

Пред " Франс прес " Касянов изясни, че е напуснал Русия поради войната и живее в Европа. Той обаче отхвърли да разкрие местонахождението си от опасения за сигурността си.

Неговият непосредствен съдружник и също опозиционен политик Борис Немцов беше убит покрай Кремъл през 2015 година Най-известният критик на Путин - 46-годишният Алексей Навални, пък беше токсичен с нервнопаралитично вещество през 2020 година, а сега е в пандиза, напомня организацията.
 ISW: Русия трансформира задачите и периодите за войната си Украйна
ISW: Русия трансформира задачите и периодите за войната си Украйна

Русия възнамерява да води война най-малко още четири месеца

Според Касянов войната може да продължи до две години.

Той акцентира, че е неотложно Украйна да победи. Ако Украйна падне, идващите ще бъдат балтийските страни, предизвести политикът.

По негови думи изходът от войната ще дефинира и бъдещето на Русия.

Касянов изрази " изрично " противоречие с предлагането на френския президент Еманюел Макрон, че. Той отхвърли и апелите към Украйна да направи териториални отстъпки, с цел да се постави завършек на войната.

" Какво е направил Путин, с цел да заслужи това? ", запита риторично той. " Това е прекомерно прагматична позиция. Смятам, че това е неправилно и се надявам, че Западът няма да тръгне по този път ", настоя Касянов.

Според него най-после Путин ще бъде сменен от " квазинаследник ", следен от службите за сигурност . Бившият министър председател обаче акцентира, че един правоприемник няма да може да управлява системата дълго време и в последна сметка Русия ще организира свободни и почтени избори.

Сигурен съм, че Русия ще се върне по пътя на построяването на демократична страна, съобщи той и предвижда, че ще е належащо към десетилетие, с цел да се извърши " декомунизация " и " депутинизация " на страната.
 Украйна: Русия се готви за продължителна война
Украйна: Русия се готви за продължителна война

Усилията в този момент са съсредоточени в обграждане и заличаване на групи от въоръжените сили на Украйна в Донецк и Луганск

По негови думи обаче това ще бъде мъчно, изключително след тази " незаконна война ". Касянов уточни, че ще би трябвало да се възвърне доверието на европейските страни, които той дефинира като " естествени сътрудници на Русия ".

Въпреки че в предишното бяха отправяни рецензии към съветската съпротива, че е безнадеждно разграничена, някогашният министър председател изрази убеденост, че в този момент нещата ще бъдат разнообразни.

" Не се колебая, че в този момент, след нещастието, на която всички сме очевидци, опозицията ще се сплоти. Руснаците ще бъдат изправени пред голяма задача да възстановят страната си " , уточни той.

" Всичко ще би трябвало да се построи отначало. По създание целият набор от стопански и обществени промени би трябвало да стартира изначало. Това са големи по мащаб и сложни задания и те ще би трябвало да бъдат изпълнени ", заключи Касянов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР