Първият опит на Европейската космическа агенция (ЕКА) да се свърже

...
Първият опит на Европейската космическа агенция (ЕКА) да се свърже
Коментари Харесай

Първото търсене на Филе бе неуспешно

Първият опит на Европейската галактическа организация (ЕКА) да се свърже със спускаемия уред “Филе ” на кометата Чурюмов-Герасименко завърши несполучливо.

Ръководителите на задачата обаче не престават да са оптимисти. Те считат, че през март изискванията може би към момента не са били задоволително удобни за обезпечаването на задоволително слънчева сила, с цел да може “Филе ” не просто да се разсъни, само че и да реализира радиоконтакт.

Напомням на читателите, че “Филе ” влезе в историята на космонавтиката, трансформирайки се в първия спускаем уред, издигнат от човешка ръка, който сполучливо кацна на повърхността на комета. Това стана през ноември предходната година. Тъй като той кацна в нещо като яма и нямаше задоволително постъпваща слънчева сила, с цел да може “Филе ” да генерира електричество чрез слънчевите си акумулатори, апаратът имаше разполагаем единствено 54 часа, с цел да извърши най-основната си научна активност. По време на този интервал той направи редица революционни открития за кометата, в това число откри и органични субстанции – структурните блокчета на живата материя.

Европейската галактическа организация ще се опита още веднъж през първата половина на април да се свърже с “Филе ”.

 

Снимка от повърхността на кометата Чурюмов-Герасименко, направена от спускаемия уред “Филе ”. Credit: ESA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР