Първият онлайн аукцион за продажба на ипотекирани имоти в Гърция

...
Първият онлайн аукцион за продажба на ипотекирани имоти в Гърция
Коментари Харесай

Първият онлайн аукцион за продажба на ипотекирани имоти в Гърция стартира днес

Първият онлайн аукцион за продажба на ипотекирани парцели в Гърция ще се организира в сряда (29 ноември). От търговете са освободени дължници с един-единствен парцел. На тях на пазарни цени ще се оферират недвижими парцели, оповестени за продажба от съдия-изпънител по искане на банките кредиторки.

„ Лошите “ заеми и търговете са най-голяма грижа на външните кредитори на Гърция, които сега ревизират избавителната й стратегия и до началото на идващия месец би трябвало да се произнесат по изпълнените от държавното управление на поети задължения за промени, с цел да може страната да продължи да получава заеми.

С онлайн търговете държавното управление на премиера Алексис Ципрас се надява бързо и ефикасно да събере допустимо повече средства от продажбата на парцели на неточни платци, чиито просрочени отговорности към банките възлизат на милиарди евро.

Кредиторите и представителите на гръцките управляващи възобновиха от през вчерашния ден договарянията по третия обзор на избавителната стратегия. Има пробив в диалозите, обвързван с упования онлайн аукцион за продажба на ипотекирани парцели, показват източници на изданието.

Темата за Гърция и прегледа на избавителната стратегия ще бъде дискутирана и на съвещанието на Еврогрупата, неофициалната организация на финансовите министри на еврозоната, през идната седмица. Гръцкото държавно управление е оптимистично настроено, че договарянията ще приключат бързо и преди празниците ще има план на съглашение на равнище сред институциите, въпреки че остават някои разлики във вижданията на двете страни.

В Министерството на труда на дневен ред са прекратяване на още компенсации, както и смяна в разпоредбите за общонационални стачки. До края на седмицата ще стане ясно какви промени в законодателството предстоят в тази връзка. Постигането на план на съглашение, даже и на междуинституционално равнище е огромно предизвикателство. Проблемът е, че Атина на този стадий е изпълнила едвам 30% от предстоящите от кредиторите промени.

Ако двете страни съумеят да се спогодят, Гърция ще има още малко време да направи нужните промени – до 22 януари 2018 година, когато ще е идващото съвещание на Еврогрупата. Постигайки съглашение по прегледа, Гърция ще си обезпечи транш в размер от 5,5 милиарда евро по избавителната стратегия. С тези средства страната ще си обезпечи ликвидност, до момента в който успее да се завърне в цялостна степен на финансовите пазари.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР