Първият обвиняем по делото за злоупотреби с пари за строежа

...
Първият обвиняем по делото за злоупотреби с пари за строежа
Коментари Харесай

Първият обвиняем по делото за АМ „Хемус” вече не е под домашен арест

Първият обвинен по делото за злоупотреби с пари за градежа на автомагистрала " Хемус " Борислав Колев е към този момент без мярка за неотклонение, заяви за Българска телеграфна агенция прокурор Десислава Петрова, представител на Софийската градска прокуратура. Колев беше под домакински арест, само че оптимално допустимият законов период на мярката, който е осем месец, е изминал, изясни Петрова. Тя добави, че в този момент Колев би трябвало да извършва отговорностите си в качеството на обвинен - да се явява при приканване и да не трансформира адреса си, без да уведоми за това.

По следствието за " Хемус " има нови обвинявания за осем души, удостовери прокурор Петрова.

Преди повече от седмица служебният вътрешен министър Иван Демерджиев разгласи, че чака досъдебното произвеждане по случая " Хемус " да завърши скоро, като добави, че по него се работи интензивно.

Софийската градска прокуратура упрекна 42-годишния Борислав Колев за пране на пари при започване на декември предходната година. Според обвиняването, той е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да им станат фиктивни шефове. Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предопределени за лот 5 от автомагистрала " Хемус ".

Впоследствие Колев придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така, съгласно прокуратурата, с 52 тегления от юни 2020 година до септември 2021 година мъжът получил над 53 милиона лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР