Първият обвиняем от окръг Фултън се признава за невинен по делото за намеса в изборите в Джорджия през 2020 г.

...
Рей Смит, един от 19-те обвиняеми по делото за намеса
Коментари Харесай

Рей Смит, един от 19-те обвиняеми по делото за намеса в изборите в окръг Фултън, Джорджия, се отказа от обвинението си и се пледира за невинен, според ново съдебно подаване.

Смит е първият обвиняем по делото, който се пледира.

„Адвокатът разбира, че с подаването на този отказ от обвинение, преди датата на обвинението, г-н Смит и долуподписаният адвокат са освободени от явяването на календара на обвиненията на 6 септември 2023 г.“, се посочва в документа.

Смит, адвокат на кампанията на Тръмп за 2020 г. в Джорджия, е изправен пред дузина обвинения в мащабното дело за рекет, заведено по-рано този месец от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, включително редица обвинения в конспирация и неверни изявления.

Смит участва в изслушване в Сената на Джорджия през декември 2020 г., където той погрешно обвини широко разпространени измами и нередности при гласуването и твърди, че резултатите „трябва да бъдат отменени и не могат да бъдат оставени в сила“.

В обвинителния акт прокурорите твърдят, че Смит е направил неверни изявления на това изслушване за незаконно гласуване от престъпници и мъртви хора.

Останалите 18 обвиняеми по делото, включително бившият президент Доналд Тръмп, ще бъдат изправени пред съда в окръг Фултън на 6 септември, според съдебните документи.

Не е ясно дали Тръмп или съобвиняемите ще се явят лично за обвиненията. Съдът често позволява повдигане на обвинения чрез Zoom или обвиняемите могат да се откажат от явяването си на обвинение, ако съдията разреши. На този етап също не е ясно дали ще бъдат разрешени камери в съдебната зала.

Деван Коул и Маршал Коен от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР