Първият общ клон на ОББ и Сибанк в София на

...
Първият общ клон на ОББ и Сибанк в София на
Коментари Харесай

ОББ и Сибанк започнаха обединението на клоновете

Първият общ клон на ОББ и Сибанк в София на бул. Мария Луиза е и с новото лого - това на Сибанк

[Сибанк] Още по тематиката
Увеличението на оценките е доста и идва след придобиването на банката от белгийската KBC Group
22 юни 2017
Белгийската KBC влезе в ръководството на закупената институция. Петър Андронов ще ръководи групата
14 юни 2017
Новият притежател ще избере свои мениджъри за купената банка в сряда
13 юни 2017
До средата на юни КВС ще е е платила цената от 610 млн. евро и ще е получила акциите от гръцкия притежател
2 юни 2017
Главният изпълнителен шеф на Сибанк и кънтри управител на KBC Group за България пред " Капитал "
5 май 2017
Чистата облага на банката за миналата година е 111 млн. лева
20 апр 2017
Изпълнителният шеф на Сибанк и кънтри управител на KBC Group пред " Капитал "
6 яну 2017

ОББ и Сибанк започнаха обединяването на клоновете си, оповестиха от Сибанк, чийто притежател - белгийската банка KBC, купи ОББ. Сделката беше завършена на 13 юни с заплащането на 610 млн. евро цена за ОББ и няколко небанкови сдружения – лизинг, факторинг, ръководство на активи, и прехвърлянето на акциите на новия притежател.

Първите три общи клона обслужват клиентите на двете банки от тази седмица. Те се намират в София, Банско и Севлиево. От банките показват, че през идната година поетапно ще бъдат обединени всички техни обекти. Клиентите ще получават настояща информация в самите обекти, на телефоните за връзка и на интернет страниците на двете банки. В София общият клон се намира на бул. " Мария Луиза " в клон на ОББ. И в Банско, и в Севлиево общият клон е съществуващият клон на ОББ.

Критериите, по които е изработен изборът на обединените клонове, са успеваемост на работния развой и улеснение за клиентите – добра и основна локация, величина и разположение на клона и на самото помещение. Всички общи обекти ще бъдат обозначени с отличителни надписи Сибанк и ОББ.

След придобиването на ОББ двете банки не престават да съществуват и работят като две обособени банки до юридическото им обединение при започване на 2018 година Тогава към този момент ще се оферират идентични услуги и артикули на клиентите и банката ще бъде една. Името й ще е ОББ, както беше обявено след привършване на договорката.
Фокусът в активността на обединената банка ще бъде върху жителите и дребните и междинните предприятия.

Към момента двете банки имат и обособени управнически екипи, като някои от членовете на оперативния мениджмънт на Сибанк съвместяват позициите и в борда на ОББ. Главен изпълнителен шеф и ръководител на управителния съвет и на двете банки е Петър Андронов, който е и управител на белгийската банково-застрахователна група за България. С придобиването на ОББ KBC стана най-голямата финансова група в България с 10 компании, покриващи цялостния набор от финансови услуги.

Общата инвестиция на KBC в България все още възлиза на към 1.3 милиарда евро, като включва покупката на Сибанк през 2007 година, на ДЗИ през 2008 година и в този момент на ОББ и другите няколко компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР