Първият обхват включва 3000 паркоместа в централната частЦената ще бъде

...
Първият обхват включва 3000 паркоместа в централната частЦената ще бъде
Коментари Харесай

Въвеждат синя зона във Варна в края на април

Първият обсег включва 3000 паркоместа в централната част

Цената ще бъде 1 лев за три часа престой

В края на април се чака да бъде въведена синята зона във Варна. В първия й обсег ще има 3000 паркоместа в региона сред булевардите „Христо Ботев“, „Мария Луиза“, 8-ми крайморски полк“, „Цар Освободител“ и „Приморски“, изясни за „Труд“ инж.Младен Иванов, шеф на ОП“Общински паркинги и синя зона“. В момента тези места се проектират, а до по-малко от месец ще завърши публичната поръчка за заплащанията посредством sms-и.Плащането в брой ще става в определени близки търговски обекти.

За живеещите в центъра на Варна паркирането ще коства по 5 лв. на месец, абонаментът за компании ще е 150 лева, а за тъкмо избрани паркоместа-350 лева За съпоставяне, в София служебният абонамент за съответни места е 650 лева, даде образец инж.Иванов.

Максималният престой в синята зона ще е до 3 часа и ще коства 1 лева След приключването на този период, колите ще бъдат закопчани със скоби и санкцията ще е 20 лв..Въвеждането на втория обсег на синята зона се чака да стане при започване на 2019 г.и ще включва над 4000 паркоместа. За обслужването на синята зона ще бъде оповестена социална поръчка за 18 електро автомобила и нови три „ паяка ”.

Общинското дружество разполага в този момент с две профилирани коли за репатриране, едната от които е постоянно в ремонт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР