Първият мюзикъл, изигран на сцената в Петрич, беше “Парижката Света

...
Първият мюзикъл, изигран на сцената в Петрич, беше “Парижката Света
Коментари Харесай

Магията на мюзикъла ! Паржиката Света Богородица на сцената в Петрич 



Първият мюзикъл, изигран на сцената в Петрич, беше “Парижката Света Богородица " по музика на Рикардо Кочанте. Мюзикълът умножава и надминава славата на фамозния разказ на Виктор Юго. Представен премиерно през 1998 година в Париж, той е вписан в Книгата на върховете Гинес като мюзикълът с най-вече продажби в първата година след премиерата си за всички времена.
Както в романа, по този начин и в мюзикъла, действието се развива през XV век, под двете кули на великата катедрала.

Символът на Париж и на европейската просвета, срутен за шок на целия свят през 2019 година при пожар, в постановката на режисьора Петко Бонев и диригента Страцимир Павлов възкръсна в цялото си величие. Визията на спектакъла построяват в синхрон 3D мапингът на Лора Руневска, сценографските и костюмографски решения на Ася Стоименова и хореографията на Станислава Томова от държавната опера във Варна.Вдъхновяват превъплъщенията на Велин Михайлов в ролята на безнадеждно влюбения в Есмералда гърбушко Квазимодо, Лилия Илиева в ролята на неустоимата циганка, Борислав Веженов в ролята на Феб дьо Шатопер, Мария Павлова като Фльор дьо Лис, Момчил Караиванов като Пиер Гренгоар, Николай Колев като Краля на просяците.
Мюзикълът „ Парижката Света Богородица “ е международен шлагер, който допира актуалния човек с непреходните тематики за любовта, другарството, политиката, ориста, както и с красивите мелодии на Рикардо Кочанте, тук в оркестровка на Данко Йорданов. Песните и ансамблите, измежду които и международни шлагери, като „ Le Temps des cathédrales “ (Времената на катедралите), „ Bohémienne “ (Циганка), „ Belle “ (Красива), „ La Cour des miracles “ (Дворът на чудесата) се извършват на истинския език, а надписите на български език приобщават публиката към всеки подробност от историята.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР