Първият министър на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия

...
Първият министър на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия
Коментари Харесай

Стърджън: Само независимост на Шотландия ще я спаси от Брекзит

Първият министър на Шотландия и водач на Шотландската национална партия Никола Стърджън съобщи, че е по-убедена отвсякога в независимостта на Шотландия, само че прикани за прагматизъм и самообладание.

В нейната тирада при закриването на конгреса на партията Стърджън остро подлага на критика английското правиетлство за безредното и некомпепетнно водене на договарянията по Брекзит с Европейски Съюз.

Никола Стърджън съобщи, че двете години откакто Англия гласоподава да напусне Европейски Съюз демонстрират за какво Шотландия има потребност да бъде самостоятелна. Брекзит е сериозен проблем за Шотландия и единственото му решение е да станем самостоятелна страна, предизвести Стърджън.

Даунинг стрийт твърди, че има прогрес в договарянията за Брекзит. Надежда за договорка през ноември изрази и министърът за Брекзит Доминик Рааб, който през днешния ден осведоми депутатите в Народното събрание за хода на договарянията.

Никола Стърджън обаче упрекна държавното управление за проявено „ пренебрежение “, както се изрази, към Шотландия, което е доказателство, че Обединеното кралство не е съюз на равни, откакто не се вслушва в гласа на обособените му съставни елементи.

От Даунинг стрийт обявиха, че Шотландия е отхвърлила независимостта на референдум преди четири години и този избор би трябвало да се зачита и че в този момент не е време за нов референдум, а за обединяване по пътя към Брекзит.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР