Първият Международен цирков фестивал у нас ще се състои в

...
Първият Международен цирков фестивал у нас ще се състои в
Коментари Харесай

През септември ще се състои първия Международен цирков фестивал у нас

Първият Международен цирков фестивал у нас ще се състои в Националния замък на културата от 28 септември до 1 октомври 2022 година Организаторът на фестивала - Агенция „ Стефани арт “, ще зарадва и феновете във Велинград, като там непрекъснато ще има представления цирк „ Тангра “, сподели пред БГНЕС Венета Стефанова, един от създателите на организацията.

„ Във Велинград е най-новият ни план - най-големият цирк в България сега, цирк Тангра, който ще работи за непрекъснато и част от артистите след „ Международния цирков фестивал “ ще останат даже там да работят “, сподели Стефанова.

На 30 юли имаме даже цирково зрелище там, където присъединяване ще вземат монголски летящи акробати и феновете ще могат да видят „ джигитовка на коне “, 13 м холограмни животни, клоуни и кучета “, разгласи още Стефанова.

В чест на навършените 125 години от съществуването на българския цирк, „ Стефани арт “ дружно с техния сътрудник Илия Кадинов, след основаването на „ Голдън хорс продъкшън “ през януари тази година, ще създадат и първия Международен цирков фестивал в България вероятен. “Събитието ще се състои от 28.09-01.10.2022г. в Националния замък на културата “, като присъединяване ще вземат повече от 80 актьори от 15 страни в Европа, Азия, Африка, Америка и Австралия. Ще имаме 24 циркови атракции, които ще са разграничени в две стратегии. Те ще се състезават три дни, като елитно жури от циркови специалисти от целия свят ще ги прави оценка “, акцентира още Стефанова. „ На края на първи октомври ще имаме церемония шоу, на което ще бъдат раздадени наградите- златен кон, сребърен кон и бронзов кон “.

Венета Стефанова разгласи, че след провеждането на първия Международен цирков фестивал в София, се плануват турнета в няколко регионални града в България, като Пловдив и Русе, където има пригодени зали за това, само че към този момент няма съответни дати.

Относно бъдещото стягане на коронавирус ограниченията през септември, Венета Стефанова дефинира като малко евентуално да намалее броят на феновете за идните представления.

„ Както знаем към този момент вирусът е по-слаб, не е толкоз нападателен, а и ние ще създадем всичко допустимо да спазим напътствията и да има защитни ограничения, посредством които да бъде допустимо събитието “, добави още Стефанова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР