Първият мандат на президента Румен Радев приключва. За изминалите пет

...
Първият мандат на президента Румен Радев приключва. За изминалите пет
Коментари Харесай

Радев е гарант за промяната




Първият мандат на президента Румен Радев завършва. За миналите пет години той несъмнено съумя дейно да се утвърди като същински съперник на беззаконието, мафията и ширещите се в страната ни всевъзможни корупционни схеми и практики. Нещо повече - в границите на релативно стеснените си пълномощия по конституция той непоколебимо, поредно и изцяло отстояваше с ясни причини крещящата нужда от честност и правдивост в българската политическа реалност, с цел да се утвърдят върховенството на правото и закона, с цел да има път напред и бъдеще у нас за младежите.

Издигането на кандидатурата на сегашния държавен глава от мощен Инициативен комитет от авторитетни учени и общественици е блестящо доказателство за неговата политическа значителност, надпартийност и ярка социална ангажираност със значимите проблеми на днешното общество. Включването на знакови лица от Българска социалистическа партия в този комитет без подозрение бе мощен ход на последователност и безапелационна поддръжка. Корнелия Нинова съумя с този ход да се издигне в очите на доста безпартийни хора. Днес повече от всеки път ни е нужен президент на смяната, поръчител за честност. Българска социалистическа партия потвърди, че е знак на стабилността и може да слага националните ползи над тяснопартийните. За разлика от някои от новите политически играчи, получили моментна популярност.

В сложни и напрегнати дни Радев бе единствената преграда против беззаконието, клиентелизма и ширещите се от десетилетия корупционни практики и подмолни зависимости. В всеобщите цивилен митинги през 2020 година президентът застана на страната на заслужено протестиращите български жители, привлекли благосклонността на непознатите медии. Това го направи неоспорим водач, който е обществено сензитивен и виновен, а хората му отговаряха с безрезервна поддръжка и доверие. Кой застава против Радев през днешния ден? Един ректор, за който в най-големия университет у нас ще чуете спорни оценки. Работил съм с него и не бих изразил позитивни усещания. За Лозан Панов - да не приказваме. Ето за какво с увереност, като редови жител, като правист и доцент по интернационално право и право на Европейски Съюз, бих го подкрепил за втори мандат. Смятам, че България единствено ще завоюва.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР