Първият мандат е връчен. . Въпросът сега е какви са

...
Първият мандат е връчен. . Въпросът сега е какви са
Коментари Харесай

Ще намерят ли ГЕРБ подкрепа от другите партии за съставяне на правителство?

Първият мандат е връчен. . Въпросът в този момент е какви са възможностите на ГЕРБ в границите на най-много 7 дни, колкото им се поставят по Конституция, да намерят нужната поддръжка за него, тъй като, както знаем разполагат със 75 депутати и търсят още най-малко 46 за поддръжка.

. Знаем, че оттова са декларирали, че няма да гласоподават държавно управление на ГЕРБ, само че последните очевидно считат, че не всички шансове за поддръжка са изгубени.

Преди няколко дни, в неделя - Борисов упрекна " Демократична България " и Движение за права и свободи в общи, координирани дейности за, по думите му " летния прелом ", започващ от Росенец. Днес обаче стана ясно, че желаят да договарят. От " Демократична България " отхвърлят да разясняват към този момент. Те разполагат с 27 депутати. И това не е задоволително за ГЕРБ.

" ИТН " на Слави Трифонов е другата партия, с която ще търсят разговор от ГЕРБ, разбрахме през днешния ден още веднъж от Даниел Митов. От " ИТН " обаче към този момент са декларирали, че не дават поддръжка и не желаят такава от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ. Какво може да промени мнението им и дали може да се случи техните 51 депутати да поддържат ГЕРБ - следва да разберем напълно скоро!

.

" Чудесен кабинет, не очаквайте да давам оценки на обособените министри. Това са му кандидатурите, прелестен кабинет, дано да търси поддръжка. той това ги прати - да търсят поддръжка, нека да съумеят, а някой свързал ли се е с вас - към този миг към момента не. А съгласно вас ще откри ли поддръжка - ще забележим, времето ще покаже ", сподели Драгомир Петров - Има Такъв Народ.

От Българска социалистическа партия изключват поддръжка за ГЕРБ. Знаем, че те са склонни да поддържат ИТН, на които се поставя да бъде връчен втория мандат, само че ще дадат поддръжка при избрани условия. В същото време от левицата са възмутени, че ИТН се числят към партиите на митинга и се припознават като такива, само че съгласно водача на Българска социалистическа партия - на митингите предишното лято са били хора от Българска социалистическа партия, а хората на Слави не са били там. Българска социалистическа партия има 43-ма депутати.

На консултациите при президента през вчерашния ден - от Движение за права и свободи обявиха, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, само че биха подкрепили новите партии в Народното събрание. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ на собствен ред упрекна ГЕРБ и Демократична България в координирани дейности към акцията в Росенец. Движение за права и свободи има 30 депутати. Засега нито една партия не е оповестила, че има предпочитание да влезе в диалози с тях за сформиране на държавно управление. Дали те ще вдигнат ръка за поддръжка обаче - следва да разберем.

" Изправи се! Мутри вън! " имат 14 депутати в Парламента. На консултациите при президента още веднъж обявиха, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ. Това сподели в зам-председателят на парламентарната група Николай Хаджигенов. Той заприказва за реалистично държавно управление на малцинството, което може да работи.

" Реалистично държавно управление на малцинството може да работи. Спокойно съгласно мен от неофициалните диалози, които организирахме, можем да се обединим към избрани политики. Промяна в Изборния кодекс анулация на противоконстутуционни правила ", сподели Николай Хаджигенов - зам.-председател на ПГ на " Изправи се! Мутри вън! ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР