Първият летен месец е почти към своя край, а термометрите

...
Първият летен месец е почти към своя край, а термометрите
Коментари Харесай

Похот и жега: откриха, че горещото време предизвиква масов прилив на изневяра

Първият летен месец е съвсем към своя край, а термометрите гладко се повишават. Не е загадка, че несъразмерната топлота има негативен резултат върху благосъстоянието на хората, само че откривателите са разкрили още един изумителен факт - горещото време задейства изненадващо сластен режим у хората.

Британски учени откриха, че високите температури могат да създадат хората по-възбудени от нормално. Изследователите означават, че 10 юни във Англия е най-горещият ден през 2023 година, когато температурата на въздуха доближи 30°C. Изненадващо, този връх съответства със скока на регистрациите във водещия народен уебсайт за запознанства, като заявките скочиха с рекордните 65%.

Любопитното е, че събитията се развиха по същия метод и предходната година, когато настъпиха първите горещи дни, пише Daily Mail. Според Джесика Леони, представител на уеб страницата за запознанства, жегата е отговорна за интензивността. Тя и сътрудниците й създали разбор и откриха, че по време на жегите порастват освен " продажбите на сладолед, само че и измените ".

Изследователите заключават, че горещото време предизвиква вълна от изменничества - най-малко това е моделът, който съумяха да проследят. Според Леони през юни 2022 година те също са записали скок на посещаемостта на уеб страницата - тогава броят на посетителите се е нараснал с 54%. Обърнете внимание, че през днешния ден уеб сайтът има към милион консуматори и Леони споделя, че той и сътрудниците му виждат доста ясна връзка сред „ температурата на въздуха и разврата “ и броят на измамите се усилва с покачването на термометъра.

Любопитно е, че догатката на Леони, че горещото време кара хората да се възбуждат повече, се поддържа от предходно изследване на откриватели от университета в Тел Авив. Тогава резултатите посочили, че повече време на слънце може да увеличи либидото на човек.

Авторите на проучването имат вяра, че излагането на ултравиолетова светлина може да увеличи равнищата на хормоните " полови стероиди " като естроген и прогестерон, като в същото време покачва равнищата на тестостерон при мъжете. Учените също по този начин настояват, че привличането може да се усили при по-високи температури - твърди се, че през този интервал дамите и мъжете са доста по-склонни към полов контакт.

Не по-малко значим фактор обаче е фактът, че през лятото хората прекарват повече време навън и поддържат връзка с повече хора.

Като част от своето проучване те също по този начин провели изследване на уеб страницата, което включваше 1000 консуматори, сподели Леони. 71% от получателите са съгласни, че горещото време в действителност ги кара да се възбуждат повече. В същото време малко по-малко от 70% от респондентите признават, че нарасналата възбуденост е отчасти или напълно повода за регистрацията им в уеб страницата.

През последните десетилетия откривателите неуморно предизвестяват, че човечеството не може да спре световното стопляне на планетата, което значи, че през идващите години неизбежно ще се сблъскаме с повишение на температурите. Според Леони това ще докара до нов изблик на изневери.

Според Даниел Крюгер, постепенен психолог от Мичиганския университет, горещото време ни връща в детството, а лятото по това време свързваме с неналичието на учебно заведение, развлечение и независимост. Това отношение се придвижва и в зрелост, създавайки чувството, че нормалните правила не важат през летните месеци.

Според Крюгер всичко това кара някои хора да имат вяра, че " измамата " през знойните летни месеци е норма. С елементарни думи, горещината наподобява стопира естественото държание на двойката и мнозина считат, че „ лятната връзка “ е нещо в реда на нещата. Добавете към това обстоятелството, че хората са по-общителни през лятото и колкото по-горещо е времето, толкоз по-малко облекла желаят да носят хората, и резултатът е идеалното време за „ невярност “.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР