Първият кризисен център за деца в риск на територията на

...
Първият кризисен център за деца в риск на територията на
Коментари Харесай

Първият кризисен център в област Враца ще бъде в Мездра

Първият спешен център за деца в риск на територията на област Враца ще бъде основан в Мездра. Общинският съвет в града даде единодушието си на Фондация „ Бъдеще и вяра “ за пускане на процедурата по разкриване на новата обществена услуга.
Организацията ще приготвя деца от проблематични фамилии, включително от малцинствени групи, както и напускащи профилирани институции за компликациите на живота.
Екипът на центъра ще оказва психическа и материална поддръжка посредством даване на храна, облекло, битово благоустрояване, отопление и други
Ангажимент на фондация „ Бъдеще и вяра “ е и оказване на подпомагане за приемане на навременни здравни услуги за деца от фамилии с невисок обществен статус, както и предварителна защита на отпадане от учебно заведение на рискови деца. Със основаването на новата обществена услуга „ Кризисен център “ децата от рискови групи ще могат да изградят и усвоят трудови привички и настройки, нужни им за бъдеща реализация на пазара на труда.
Създаването на обществената услуга „ Кризисен център “ е включено в Годишния проект за деяние за 2018г. по осъществяване на Общинска тактика за развиване на обществените услуги в община Мездра 2016 -2020.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР