Първият кораб със зърно, потеглил от Украйна съгласно споразуменията под

...
Първият кораб със зърно, потеглил от Украйна съгласно споразуменията под
Коментари Харесай

Първият кораб със зърно, потеглил от Украйна, е пристигнал в Сирия вместо в Ливан

Първият транспортен съд със зърно, потеглил от Украйна според споразуменията под егидата на Организация на обединените нации и Турция, наподобява е дошъл в Сирия. Това проличава от сателитни фотоси на " Планет лабс ", оценени през вчерашния ден от Асошиейтед прес.

Снимките демонстрират, че корабът " Разони " под флага на Сиера Леоне е дебаркирал на сирийското пристанище Тартус малко преди 11 ч. в понеделник. Корабът се намира тъкмо до силоз за зърно.

Данните от системата за автоматизирана идентификация (Automatic Identification System - AIS) на " Разони " престават да постъпват от петък, когато той е бил покрай Кипър, проличава от уеб страницата MarineTraffic.com. Плавателните съдове би трябвало да държат включени своите AIS, само че когато желаят да прикрият своя маршрут, ги изключват. Корабите, които плават към подложената на интернационалните наказания Сирия, нормално изключват транспондерите си, уточни АП.



" Разони " може да бъде разпознат на сателитна фотография по своя цвят, дължина и ширина, както и по четирите огромни бели крана на палубата си. Самир Мадани, съосновател на уеб страницата за следене на петролни танкери TankerTrackers.com и специалист по следене на кораби посредством фотоси от спътници, е разпознал " Разони " по тези параметри. Пръв за фотосите на " Планет лабс " заяви вестник " Файненшъл таймс ", посочи АП.



" Разони " потегли от Одеса на 1 август с 26 хиляди тона царевица с хипотетична дестинация Ливан. Според ливански медии търговецът, който поръчал товара, се отказал. Преди да стигне Сирия, корабът е обитавал в врата на Мерсин, Турция.

От координационния център на Организация на обединените нации в Истанбул, който според схемата инспектира натоварените кораби, споделиха, че след инспекциите те отплават до крайния си пункт, " който и да е той ". Вчера украинското посолство в Бейрут съобщи, че каргото на " Разони " към този момент не е отговорност на Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР