Първият конвой от френски бронетранспортьори пристигна в Румъния в неделя

...
Първият конвой от френски бронетранспортьори пристигна в Румъния в неделя
Коментари Харесай

Франция засили военната си групировка в Румъния

Първият ескорт от френски бронетранспортьори дойде в Румъния в неделя през Граничен контролно-пропусквателен пункт Надлак (окръг Арад), оповестява Radio Romania International , като отбелязва, че по този метод Франция ще ускори военното си наличие в Румъния в границите на бойната група на НАТО, ситуирана в Чинку (окръг Брашов), където към този момент са ситуирани 750 френски бойци.

" От началото на спора [в Украйна] беше решено да се изпрати лека пехота [в Румъния], само че по-късно <...> беше решено да се разположи тежък батальон в Синка, с цел да се премине от съоръжение на лека военна техника към бронирано ", изясни полковник Александър дьо Фелигон пред радиостанцията, ескортираща конвоя. " Говорим за рота от танкове Leclerc и бронетранспортьори за пехотата “.

" Ние сме тук за взаимно образование с военните на Румъния, както и на Нидерландия <...>, което ще се организира както в Чинку, по този начин и в други райони на Румъния “, добави той.

Вторият ескорт, състоящ се от рота танкове Leclerc, се чака да дойде в Румъния през ноември.

На среща в Брюксел на 16 февруари министрите на защитата на НАТО взеха решение да разположат нова бойна група на Алианса в Румъния. Нейната настройка и мощ ще подхожда почти на сходни групировки, ситуирани в балтийските страни и Полша. По-рано беше обявено, че това ще бъде многонационална батальонна бойна група до хиляда души под командването на Франция, която ще изпрати най-големия контингент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР