Първият конвой от бойци на ЧВК Вагнер“ е пристигнал във

...
Първият конвой от бойци на ЧВК Вагнер“ е пристигнал във
Коментари Харесай

След бунта Вагнер-овци стягат редиците - първият конвой вече пристигна в Беларус

Първият ескорт от бойци на ЧВК " Вагнер “ е дошъл във военна база в Беларус, като най-малко още още два конвоя се придвижват към нея, съгласно разбор американската телевизия CNN, основан на сателитни изображения и видеоклипове в обществените медии.

Сателитни изображения от Planet Labs демонстрират идването на първия ескорт малко след 11:00 часа сутринта локално време в понеделник. На фрагментите се виждат наемници по целия път от базата до разклонението на автомагистралата.

По-малко от час по-късно спомагателна сателитна фотография от Airbus демонстрира целия ескорт в базата.

CNN съумя да удостовери, че идващите транспортни средства са на силите на " Вагнер “, защото няколко транспортни средства в сателитните изображения на Airbus съответстват с тези, които се виждат във видео, оповестено в обществените медии. На него се виждат бойци, развяващи флагове на " Вагнер “ около автомагистрала.

Конвоят, който се вижда във видеото, включва редица ремаркета, камиони, огромни платформи с булдозери, самосвали, микробуси и десетки други цивилни камиони и коли. Общо CNN разпознава 115 транспортни средства в базата, които не са били там по-рано съгласно предходни сателитни изображения.

Това е първи случай, в който силите на " Вагнер “ са видяни след протеста от края на юни, отбелязва медията.

Анализ на CNN на видеоклипове, оповестени в обществените медии, откри, че колони с транспортни средства, на които има флагове на " Вагнер “, са спрели на две места по продължение на основна съветска автомагистрала, насочваща се на запад към Беларус. Видеоклиповете са били тествани и геолокирани от CNN.

Единият ескорт е от минимум 109 транспортни средства, а другият - минимум 96. И в двата има десетки цивилни коли и камиони, в допълнение към микробуси, рейсове и други транспортни средства.

Местонахождението на Пригожин остава незнайно, акцентира медията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР