Първият канцлер на германската империя Ото Фон Бисмарк казва, че

...
Първият канцлер на германската империя Ото Фон Бисмарк казва, че
Коментари Харесай

Доц. Шаламанов пред Дарик: Капитулация на Зеленски би довела до преки заплахи за България

Първият канцлер на немската империя Ото Фон Бисмарк споделя, че най-вече се лъже преди избори, по време на война и след лов.

Информациите от последните дни са най-актуалните образци за това. Според изказване на ръководителя и притежател на съветската частна паравоенна групировка “Вагнер ”, частите му са сложили под надзор град Соледар, а Бахмут е обграден.

Западните източници не можеха да потвърдят тази информация, а украинската страна разяснява, че сраженията не престават, само че нито Соледар е високомерен, нито Бахмут - обграден.

Темата разяснява в предаването " Кой приказва? " по Дарик радио военният специалист доцент доктор Велизар Шаламанов.

На въпроса на кого да имаме вяра в информациите от фронта, той отговори по този начин: " Напълно меродавен източникняма, само че това, което е безусловно несъмнено, е че не би трябвало да се има вяра на съветската страна, защото тази война стартира с твърди изказвания, че Русия няма да атакува Украйна. Абсолютно всичко, което излиза от Кремъл, би трябвало да бъде обсъждано като агитация за въвеждане в подвеждане на украинците, на свободния свят, основаване на разграничителни линии ".

Според него не би трябвало да имаме вяра на Русия, би трябвало да имаме вяра на главните институции на свободния свят и най-много органите на НАТО. " Ако сме справедливи, съвсем всичко, което е изразявано като позиция от страна на НАТО, се оказва правилно. И на 100% това, което е казано от Путин и неговия екип, се оказва неистина ", разяснява още доцент Шаламанов.

По думите му предстоящата готовност на Русия е закъсняла и действителните попълнения идват тъкмо в този момент. " Тези 300000, които в този момент се вкарват в пердах и основават числено предимство -това усилва внезапно загубите на съветската страна, само че те ще създадат и втора, и трета вълна на готовност, и ще опитат и тази година да употребяват това числено предимство ", уточни военният специалист.

" Очевидно има евроатлантическо болшинство в Народното събрание, точно по тази причина се взе решение за оказване на военна помощ за Украйна. Има такова болшинство и в страната, само че това прави " петата колона " още по-агресивна и настъпателна ", на мнение е доцент Шаламанов.

Той съобщи, че това, което чува и вижда от страна на президента и служебното държавно управление, е твърдо гонене на три целта:
Осуетяване на военна помощ от Българиякъм Украйна;Придобиване на изтребители " Грипен " за блокиране на модернизацията на българскатаармия и разполагане на сили на НАТО, които да компенсират нашите дефицити;Удържане позициите на мощно кремълско въздействие в главните институции в България, в това число в медиите.
" Ако някой си фантазира, че Зеленски ще тръгне на договаряния да капитулира пред Русия или да съобщи половината от Украйна на Русия, това мисля, че е извънредно нереалистично.Би взривило целия интернационален ред и би довело до напълно директни закани за България ", съобщи още доцент Шаламанов.

Военният специалист е на мнение, че отводът да бъдем съпричастни към Украйна и свободния свят няма да наклони везните към Русия, само че триумфът ще бъде реализиран с доста повече жертви и премеждия. " Това наше държание – на президента, служебното държавно управление – няма да бъде забравено от украинците и свободния свят още дълго време ", сподели той.

Според доцент Шаламанов настоящето гледище за придобиване на изтребители " Грипен " е безусловно необяснимо.

" Придобиването на " Грипен " единствено ще забави усвояването на Ф-16. Освен това, сигурно ще забави модернизацията на сухопътните войски и военоморските сили ", уточни военният специалист.

Той предложи и една, по думите му, добра опция - " да бъде стартирана една добра стратегия в границите на 700-800 млн. лв. за създаване на съвременна комуникационно-информационна инфраструктура в областта на защитата и сигурността, която да разреши интеграция на Ф-16, федериране със системите на НАТО и по този метод да стане основа на кибер устойчивостта на България, а дружно с това да бъде и капиталов фонд за нововъведения ".

Според доцент Шаламанов съществуват три съществени казуса:
Голяма част отбългарите не схващат Запада, към който принадлежим;Западът има компликация да разбере какво вършим ние;Поради пропагандата и заради заблуждението, в което се вкарват жителите от най-високо равнище, ние не разбираме какво става в Украйна и че там се взема решение бъдещето на Европа.
Доц. Велизар Шаламанов бе безапелационен, че без решение на тези проблеми България няма да може да се движи напред и ще продължи да изостава по отношение на другите европейски страни, макар че ще бъде неведнъж по-добре от всяко ръководство отвън НАТО и Европейски Съюз.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР