Първият High-Performance автомобил на BMW M GmbH с електрифицирано задвижване

...
Първият High-Performance автомобил на BMW M GmbH с електрифицирано задвижване
Коментари Харесай

M изживяване от ново измерение: тестове на динамиката на управлението на новото BMW XM

Първият High-Performance автомобил на BMW M GmbH с електрифицирано задвижване минава през финалната фаза на конфигуриране. Интегрираното приложение на М хибридното задвижване с мощ 480 кВт/ 650 к.с. и характерното за модела М окачване проправя пътя към извънредно динамичното преживяване при шофиране.

Неговият експресивен дизайн към момента е прикрит под камуфлажно фолио, атлетичните му пропорции към този момент могат да се отгатнат, а рисковите Performance характерности на новото BMW XM трансформират в преживяване всяко тестово шофиране, даже и за опитните експерти. Като част от тестванията за динамичност на ръководството, сега първият High-Performance автомобил с BMW M GmbH с електрифицирано задвижване приключва последната фаза от развойния развой към серийно произвеждане. Само няколко месеца след представянето на BMW Concept XM, в интензивна тестова стратегия прототипите на серийния модел показват високата степен на зрялост на задвижването и технологиите на окачването. BMW XM е подготвен да даде нова формулировка за върхово показване, разкош и убеденост.

След изцяло електрическите Performance модели BMW i4 M50 (среден разход на електрическа енергия: 22,5 – 18,0 кВтч/100 км съгласно WLTP, СО2 излъчвания: 0 г/км; данни съгласно NEDC: – ) и BMW iX M60 (среден разход на електрическа енергия: 24,5 – 21,9 кВтч/100 км съгласно WLTP, СО2 излъчвания: 0 г/км; данни съгласно NEDC: – ) с BMW XM се показва първото M хибридно задвижване като нов аспект на електрическата подвижност в сегмента на High-Performance автомобилите- Модернизираният V8 бензинов мотор и електрическото задвижване генерират обща систематична мощ от 480 кВт/ 650 к.с. Общият им въртящ миг доближава до 800 Нм. Изключително спонтанна, с непрекъснат порив и постоянно уверена, мощността се трансферира на пътя посредством първото характерно за хибрид задвижване на четирите колела M xDrive.

Обратното преброяване до международната премиера на BMW XM съвършено добавя юбилейните действия за отбелязване на 50-ата годишнина на BMW M GmbH. Серийното произвеждане ще стартира в завода на BMW Group в Спартанбърг, Съединени американски щати, през декември 2022 година „ С дебюта на BMW XM в края на нашата юбилейна година, ние гледаме към бъдещето, в което BMW M ще продължи да нарушава конвенциите и да минава оттатък границите “, сподели Францискус ван Меел, основен изпълнителен шеф на BMW M GmbH. „ Електрификацията ни дава нови благоприятни условия да представим по вълнуващ метод неподражаемото M чувство и да го пренесем на пътя. Независимо от задвижващата си технология, нашите Performance и High-Performance коли ще продължат да имат безподобен и достоверен М темперамент и в бъдеще. ”

За своите проби по публичните пътища тестовите и развойните инженерите са планували изключително придирчив и разнороден профил на маршрута. По този метод интелигентно следеното взаимоотношение на новия осемжилиндров мотор и изключително мощния електродвигател може да бъде тествано и тънко настроено при необятен диапазон от условия: от спринтове по автомагистралата до криволичещи селски пътища до прекъсване и градско придвижване. Стръмните планински проходи и тесните серпентини оферират идеалните условия за демонстриране на капацитета за динамичност на ръководството на системата M xDrive, в това число блокажа на диференциала на задната ос с електронно ръководство.

С електрическия си пробег от към 80 километра съгласно WLTP новото BMW XM може да се движи съвсем тихо и с нулеви местни излъчвания освен в обитаеми места, само че и на по-дълги дистанции. Особено интензивно се усещат спонтанните реакции на електромотора при всяко придвижване на педала на газта. В режим Electric моменталното разрастване на мощността, да вземем за пример при тръгване на светофар или при излизане от обитаемо място, обезпечава непринудено и динамично преживяване от ускоренията.

Фактът, че новото BMW XM е основано като породист BMW M автомобил, личи и от съвсем съвършеното систематизиране на тежестта сред осите в съответствие 50:50, както и технологиите на окачването. Новото BMW XM серийно се оборудва с адаптивно окачване M Professional. То включва: характерни за модела разновидности на пружините и амортисьорите с електронно ръководство, както и – за пръв път при BMW M автомобил – електромеханична стабилизация против килване с 48-волтова технология, която с помощта на спомагателната функционалност Active Roll Comfort освен редуцира наклоняването заради едностранните неравности на пътната настилка, само че и в същото време интензивно приспособява височината от съответната страна на автомобила. За пръв път част от серийното съоръжение на BMW M автомобил е и Интегралното интензивно кормилно ръководство, което покачва пъргавината и динамичността в завоите, както и увереността при смени на лентата.

С тази композиция, характерната за модела М спирачки и най-новото потомство на интегрираната спирачна система, както и опционалните М алуминиеви джанти с размер до 23 инча, новото BMW XM предлага освен точно контролируема управляемост, само че и впечатляващ комфорт на возене във всекидневието и при дълги пътувания. Оптималният баланс сред динамичност и комфорт при шофиране се реализира след интензивна тестова стратегия при изискванията на всекидневието. Опитните експерти на борда на предсерийния модел точно записват по какъв начин системите на окачването реагират на коловози, неравности или нечисти пътни сектори и какъв брой решително се овладяват неочакваните промени на посоката, спонтанните ускорения или дългите прави при втурване с високи натоварвания на спирачките. Като част от интегрираното приложение на всички системи на задвижването и окачването, тяхната фина конфигурация подсигурява, че моторът с вътрешно горене и електродвигателят, както и всички съставни елементи на окачването и системите за надзор на BMW XM образуват съвършено съгласуван повсеместен пакет за нова форма на типичната за М динамичност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР