Първият хеликоптер за оказване на спешна медицинска помощ ще се

...
Първият хеликоптер за оказване на спешна медицинска помощ ще се
Коментари Харесай

Меджидиев обеща: Спешната помощ по въздух ще е безплатна

Първият хеликоптер за оказване на незабавна здравна помощ ще се достави до 15 декември, а останалите пет - до 2025 година

" Преди 2 седмици подписахме с италианската компания за 6 хеликоптера, първият ще бъде получен на 15 декември. Това са старания на цялото държавно управление и в действителност ще имаме незабавна помощ по въздух, която ще бъде безусловно безвъзмездна за всички българи ", сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Той изясни, че към момента се прецизират площадките, където ще кацат въздушните коли за спешна помощ. Хангарите в началото ще бъдат основани в Долна Митрополия и на " Враждебна ". Отделно във всички огромни болнични комплекси осигуряваме хеликоптерни площадки за кацане. Ще има и Национален координационен център за полетите, конкретизиран е и е към Министерството на здравеопазването ", сподели Меджидиев.

В началото задачата ми бе да се оправя с коронавирус рецесията, тъй като тогава още бяхме в извънредна епидемиологична конюнктура. В тези 7 месеца взехме решение доста проблеми в опазването на здравето.Направихме много и аз се гордея, че направихме неща, които някои постоянни кабинети не са ги правили, изясни Меджидиев.

И напомни, че са вдигнати заплатите в незабавната помощ и РЗИ.  
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР