Първият гол на световното първенство в Русия е факт! Знае

...
Първият гол на световното първенство в Русия е факт! Знае
Коментари Харесай

Юри или Юрий? Кой е първият голмайстор на световното в Русия?

Първият гол на международното състезание в Русия е реалност! Знае се и кой е неговият създател... Или съвсем. Всъщност алтернативата е Юри или Юрий. Фамилията е Газински.

Бърза информация демонстрира, че цялостното име на русолявия юноша, който прати топката във вратата на Саудитска Арабия в 12-ата минута на първата среща, е Юрий Александрович Газински. Той е роден на 20 юли 1989 година в един от най-източните градове на Русия - Консомолск на Амур, Хабаровски край.
Снимка: Гугъл maps
Ако се чудите къде е това, отговаряме: На 137 часа непрекъснат път с кола от София или на тъкмо 10 720 км. Градът е по-близо до Лос Анджелис, в сравнение с до... Москва. Разликата е някакви си 1000 км.

Газински израства в семейство без татко. Той и сестра му са отгледани единствено от майка им - учителка по география и биология в локалната гимназия. За това Юрий не пропуща нито един образователен час от междинното си обучение. Омагьосан от футбола, нападателят не изоставя себеусъвършенстването си и приключва висше обучение за преподавател по физическо в родния си град.

В ожидании..

A post shared by Gazinskiy Yuriy (@gazinskiy) on Jan 21, 2013 at 12:10pm PST

Всъщност играта на зеления килим с топка в крайници не е първи избор за Газински. Преди да се захване с футбол той тренира плуване и бокс.

В локалния " Смена " виждат капацитета му и когато е на 14 му оферират първи професионален контракт. Първата си заплата от 1000 рубли (около 25 лева) дава на майка си, с цел да покрие разноските у дома. Така прави и в този момент.

" Дори да ми споделя, че няма потребност, аз не преставам да ѝ изпращам ", споделя Юрий през 2014 година

@egauracs @arty37

A post shared by Gazinskiy Yuriy (@gazinskiy) on Apr 28, 2013 at 1:38am PDT

Единствено той от всичките си съотборници от " Смена " става професионален футболист. Преминава в по-силния тим на Консомолск на Амур - " Луч-Енергия " през 2010 година, а след положителното си показване във втора съветска дивизия, изминава безпределно дългият път до Москва, с цел да се причисли към " Торпедо ".

" Автозаводците " не са първият избор на Газински. Той организира един експериментален лагер с " Кубан " Краснодар, само че не се връща за втори. За " Торпедо " играе единствено сезон, в който вкарва 3 гола в 29 мача.

След това става... " бик ". Амбициозният план на " Краснодар " търси млади състезатели, с които да осъществя футболни триумфи. Така Юрий от един от най-източните градове в Русия намира дом в западната част на страната. Той прави своя дебют в европейските клубни шампионати до момента в който мастилото от подписа му върху договора още не е сухо - на 21 август 2014 година той излиза като титуляр против " Реал " Сосиедад.

През същата година той получава и първата си повиквателна за националния тим - той гледа контролата на Русия против Азербайджан от пейката, а по-късно попада в състава, само че не стъпва на терена за няколко мача от европейските квалификации.

Презентация новой формы. За кадром

A post shared by Gazinskiy Yuriy (@gazinskiy) on Jul 3, 2014 at 6:02am PDT

" Първите ми тренировки с националния тим бяха доста тежки. След края им бях изцяло отпаднал, само че пък се срещнах с някои от идолите си, като Сергей Игнашевич. По-опитните ми пожелаха триумф, само че и много се майтапиха с мен ", спомня си Газински.

Усърдният му труд се отблагодарява, когато получава опция да показва родината си на международното състезание, а той дава отговор по най-хубавия метод - с първия гол на сметката на " Сборная ".

Снимка: Getty Images

Ако се питате кой е бил най-развълнуван от изпълнените на Юри, то отговорът е... Александра. Красивата му брачна половинка до неотдавна бе най-голямото му ентусиазъм за нови подвизи на терена. От година пък сърцето му владее и щерка им.

С девочками моими

A post shared by Gazinskiy Yuriy (@gazinskiy) on Mar 17, 2017 at 2:00pm PDT

А когато не е на терена, Юри обича да води двете си принцеси на екзотични места, с цел да могат да си починат от шума на трибуните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР