Първият футболист, играл на пет световни първенства – Антонио Карбахал,

...
Първият футболист, играл на пет световни първенства – Антонио Карбахал,
Коментари Харесай

Почина Антонио Карбахал – първият с пет Световни първенства

Първият футболист, играл на пет международни шампионати – Антонио Карбахал, е умрял на 93-годишна възраст. Това оповестиха мексикански медии.

Тота, както беше прочут вратарят, пази за Мексико на шамионатите в Бразилия през 1950-а, в Швейцария през 1954-а, в Чили през 1962-а и в Англия през 1966 година. В тях той записа общо 11 мача за родината си.

Антонио Карбахал държеше върха за присъединяване на пет Световни шампионати в продължение на 32 години. През 1998-а германецът Лотар Матеус изравни достижението му.

Сънародниците на Карбахал – Рафаел Маркес и Андрес Гуардадо, дружно с аржентинеца и португалеца Кристиано Роналдо също имат по пет участия на Мондиали.

Карбахал има общо 48 мача за националния отбор на Мексико. През по-голямата част от 18-годишната си клубна кариерата той игра в родния си град за Леон..

„ Дон Антонио, легендите в никакъв случай не умират. Винаги ще следваме ръцете ти. Чест е да сме част от твоя тим “, написаха от Леон. Клубът провежда и поклоние, което ще се организира в четвъртък.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР