Първият Фестивал на зеления туризъм се открива днес в Кипър.

...
Първият Фестивал на зеления туризъм се открива днес в Кипър.
Коментари Харесай

Фестивал на зеления туризъм се провежда в Кипър

Първият Фестивал на зеления туризъм се открива през днешния ден в Кипър. Двудневната самодейност, която събира дружно представители на туристическия бизнес, еко сдружения, просветителни организации, е част от реализацията на трансграничен екопроект, финансиран от Европейския съюз, Кипър и Гърция.

В срещи и разнообразни прояви по време на фестивала ще бъдат разпространявани и насърчавани различни, зелени туристически дестинации. Специално ревю ще показа зелени туристически артикули и услуги, оповестиха от Търговско-промишлената камара на град Пафос, уредник на събитието.

То е част от европейска стратегия, която се извършва от Кипър и Гърция. Целта й е да се сътвори трансгранична мрежа за поощряване на резистентен крайбрежен туризъм и да се вкарат новаторски политики за ръководство на крайбрежните зони.

Домакин на двудневния фестивал е село Иния в област Пафос - едно от най-интересните места на западното крайбрежие на острова. То се намира в рамките на Националния парк „ Акамас “, който с неповторимата си живописна природа и кристално чисто море е измежду най-популярните за визити от туристите региони.

През юни в селото бе открит първият Музей на костенурките в Кипър, които са жители на локалната морска линия. Той е с упоритостта да се трансформира във значим екологичен и учебен център за гости и откриватели.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР