Първият европейски политик, срещнал се с Владимир Путин от началото

...
Първият европейски политик, срещнал се с Владимир Путин от началото
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: Разговорът с Путин беше прям и труден


Първият европейски политик, срещнал се с Владимир Путин от началото на войната - австрийският канцлер Карл Нехамер призна, че диалогът им е бил доста непосредствен, открит и сложен.

Ситуацията в Украйна беше дискутирана и на следващата среща на външните министри на Европейския съюз.

„ Обсъждаме по какъв начин най-добре да подкрепим украинския народ. Опцията за още наказания против Русия също са на масата “, съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външна политика Жозеп Борел.

Русия няма да прекрати бойните дейности поради договарянията с Киев, предизвести външният министър Сергей Лавров.

На този декор нови фрагменти от опустошения спектакъл в Мариупол. При бомбардировката на 25 март там починаха минимум 300 души, потърсили избавление в бомбоубежището под постройката. Още толкоз бяха извадени живи отдолу под отломките, а ориста на доста хора остава незнайна.

Президентът Володимир Зеленски упрекна съветската войска и сепаратистите, че при офанзивите против Мариупол са починали десетки хиляди души, а водачът на самообявилата се Донецка национална република се закани, че нейните милиции ще засилят офанзивата против украинската войска в Донбас.

Спасителните екипи в предградията на Киев изнемогват да търсят оживели и тела на починали отдолу под руините на жилищните здания. В помощ на украинските следователи дойде екип френски правосъдни медици, с цел да проверяват възможни военни закононарушения на съветската войска.

Президентът Зеленски в тирада пред Народното събрание на Южна Корея насочи апел за още групови наказания против Москва, с цел да спре експанзията.

„ Не може да се надяваме, че разсъдъкът ще надделее и че съветските управляващи просто ще се откажат от тази война. Русия може да бъде единствено принудена да направи това, може единствено да бъде принудена да търси мир, да бъде принудена да спре да изтезава хората, да бъде принудена да почита самостоятелния живот на прилежащите нации, да бъде принудена да напусне територията на Украйна “, съобщи украинският президент.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР