Първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св.

...
Първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св.
Коментари Харесай

7 230 кандидат-студенти за Софийския университет

Първият стадий на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски " за образователната 2017/2018 година беше разгласен през днешния ден, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение. 7 230 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото висше учебно заведение у нас. От 12 юли до 14 юли новоприетите студенти имат няколко благоприятни условия, като първата от тях е да се запишат в специалността, в която са класирани на първия стадий.

Най-много са претендентите, показали като предпочитание специалността "Психология ". На второ и трето място са специалностите "Публична администрация " и "Социология ", следвани от "Английска лингвистика ", "Компютърни науки ", "Софтуерно инженерство ", "Българска лингвистика ", "Информатика ", "Информационни системи " и "Право ".

Приетите по първото си предпочитание претенденти се записват в специалността без право да удостоверяват за присъединяване в последващи класирания.
Неприетите от първия стадий претенденти вземат участие автоматизирано в идващия стадий на класирането.

Вторият стадий на класирането ще бъде разгласен на 18 юли. В него вземат участие потвърдилите от първия стадий претенденти, за които е допустимо прекласиране в по-предна мечтана компетентност, посочена в спортния картон, и некласираните кандидат-студенти. От 19 до 21 юли, в това число, класиралите се от втория стадий претенденти би трябвало да потвърдят или да се запишат в определената компетентност.

На 25 юли ще бъде разгласен третият стадий на класирането. Записването за него е дефинитивно и би трябвало да бъде направено в интервала 26-28 юли, в това число.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР