Първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св.

...
Първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св.
Коментари Харесай

Общо 7148 кандидат-студенти са подали документи за прием в Софийския университет

Първият стадий на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски " за образователната 2019/2020 година беше разгласен през днешния ден.

7148 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото висше учебно заведение, заяви пресцентърът на СУ.

На първо място измежду посочените от най-вече претенденти специалности е "Психология ". На второ място е "Софтуерно инженерство ". Третото място заема специалността "Право ".

На идващите места претендентите са сложили специалностите "Фармация ", "Комуникационен мениджмънт ", "Компютърни науки ", "Английска лингвистика ", "Предучилищна и начална учебна педагогика ", "Журналистика " и "Медицина ".

След първото класиране са признати 66 лауреати и първенци на национални и интернационалните олимпиади. От 10 до 12 юли новоприетите студенти имат няколко благоприятни условия, като първата е да се запишат в специалността, в която са класирани на първия стадий. Записването се прави в отдела "Студенти " на факултета, в който претендентите са признати.

Студентската брошура се купува в книжарниците в Ректората и във факултетите. Освен нея, би трябвало да бъдат показани оригинал и копие на дипломата за приблизително обучение, персонална карта, документ за платена семестриална такса, формуляр за записване на новоприетите студенти /изтегля се от страницата на Софийския университет и се попълва/, запълнен онлайн формуляр за електронна студентска карта и разписка за платена такса за електронна студентска карта, две паспортни фотоси и декларация за здравно обезпечаване, която се получава при записването. Другата опция за претендентите е да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия стадий - при потвърждаването истинската тапия за приблизително обучение се подава в съответния факултет. Приетите по първото си предпочитание претенденти се записват в специалността без право да удостоверяват за присъединяване в последващи класирания.

Неприетите от първия стадий претенденти вземат участие автоматизирано в идващия стадий на класирането. Вторият стадий на класирането в СУ ще бъде разгласен на 16 юли. В него вземат участие потвърдилите от първия стадий претенденти, за които е допустимо прекласиране в по-предна мечтана компетентност, посочена в спортния картон, и некласираните кандидат-студенти.

От 17 до 19 юли, в това число, класиралите се от втория стадий претенденти би трябвало да потвърдят или да се запишат в определената компетентност. На 23 юли ще бъде разгласен третият стадий на класирането. Записването за него е дефинитивно и би трябвало да бъде направено от 24 до 26 юли, в това число.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР