Първият електрически автомобил от марката със задвижване на всички колела

...
Първият електрически автомобил от марката със задвижване на всички колела
Коментари Харесай

Subaru Solterra е вече при дилърите на марката - видео

Първият електромобил от марката със задвижване на всички колела в Европа към този момент се предлага от дилърите на Subaru. SUV моделът, който се предлага на цени, започващи от 57 490 евро, съчетава системи, подобаващи за ежедневна приложимост, с висококачествено съоръжение, съгласно производителя.

Изграден върху особено създадена електронна платформа, Solterra има мощно електрическо задвижване - два електрически мотора с мощ 80 квт/109 к.с. на предната и задната ос образуват основата на типичното за марката задвижване на всички колела. Литиево-йонната батерия от 71,4 кВтч разрешава пробег до 466 километра (комбиниран WLTP), преди да е належащо малко прекъсване за зареждане. Благодарение на функционалността за бързо зареждане (DC) от 150 квт, високоволтовата батерия може да се зареди до 80 % за към 30 минути.

Полезен асистент за по-студените дни е общоприетата термопомпа - тя нагрява вътрешността на Solterra до температура по подобаващ метод, което значи, че водачите на Subaru не би трябвало да се опасяват от огромни загуби в пробега нито през зимата, нито когато има нараснала потребност от климатик през лятото.



Иновативната технология е част от необятното общоприетоо съоръжение. Дори базовата версия на електрическия SUV се предлага с 18-инчови алуминиеви джанти, автоматизирано сгъваеми външни огледала, отопляеми предни седалки, двузонов автоматизиран климатик, електрическо отваряне и затваряне на задната врата, електрическа регулируема в 10 направления шофьорска седалка с лумбална опора и включена 360-градусова панорамна камера.

Централният 12,3-инчов сензорен екран управлява аудиото и облачната навигационна система с информация за трафика в действително време. Седем-инчовият цифров кокпит зад мултифункционалния волан дава цялата значима информация, обвързвана с шофирането, в естественото зрително поле на лидера. Фарове, дневни светлини, дълги светлини, фарове за мъгла и задни светлини са LED.

Различни системи за подкрепяне като система за спешно прекъсване с предизвестие за конфликт, различаване на пътни знаци, дълги светлини и промяна на лентата, мъртва зона и помощник за напречен трафик подсигуряват сигурността.

От пасивната страна на безопасноста, в допълнение към високата издръжливост на каросерията, пазят разнообразни въздушни възглавници, в това число централна въздушна възглавница сред предните седалки, а високоволтовата батерия е сложена в защитна клетка.



В линиите с по-високо съоръжение има спомагателни улеснения като аудиосистема Harman/Kardon, отопление на кормилото, панорамен стъклен покрив, индуктивна станция за зареждане на смарт телефони и отопляеми седалки от висококачествена изкуствена кожа начело и откъм гърба. Клиентите могат да избират до седем лакови покрития, в това число висококачествени железни и перлени цветове. Предлага се и двуцветно покритие, като черният покрив хармонично контрастира с останалата част от купето.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР