Първият директен полет от България кацна на райския остров Мавриций

...
Първият директен полет от България кацна на райския остров Мавриций
Коментари Харесай

Първият български чартър кацна на райския остров Мавриций |

Първият пряк полет от България кацна на райския остров Мавриций сутринта на 12 февруари. Чартърът е на водещия български туроператор Емералд Травел, а историческият директен полет, траял 11 часа, се осъществя от самолетна компания Bulgaria Air.

На интернационалното летище в столицата Порт Луи туристите от България, които ще изкарат в африканска островна страна една безметежна седмица, бяха посрещнати със специфична гала и кръшни осъществявания на обичайния креолски танц „ в този момент “.

„ Щастливи сме, че хората още веднъж стартират да пътуват за наслаждение. Надяваме се 2022-а година да е доста сполучлива, цялостна с красиви пътешественически страсти и застоят от последните две пандемични години да остане в предишното. Щастливи сме и да прибавим още една екзотична дестинация в чартърното си портфолио след Занзибар, Танзания “, показа на потегляне Яна Хитова, шеф на „ Емералд Травел “. Туроператорът с над 20 години опит зад тила си има лични чартърни полети до всички топ курорти на Турция, а също по този начин до Египет, Тунис, Гърция, Хърватия, Черна гора и други Над 500 туристически организации в цялата страна продават продуктите на „ Емералд Травел “.

Мавриций се намира в Индийския океан, на изток от крайбрежията на Африка. За него американският публицист Марк Твен споделя през 1896 година: „ Първо е бил сътворен Мавриций и едвам след това – раят; в действителност раят е копие на Мавриций “. Смята се, че островната страна има най-високият стандарт на живот в Африка, а курортите и хотелите на Мавриций са едни от най-изисканите в света. Малката република може да се похвали с добре развита обществена система, гратис опазване на здравето и приблизително обучение, безвъзмезден публичен превоз за възпитаници, пенсионери и инвалиди.

Мавриций е доста известна ваканционна дестинация измежду холандци, французи и англичани (вероятно тъй като е бил поредно колония и на трите държави) като място за сантиментални бягства и сватбени пътешествия. От общо 330-те километра брегова линия на острова над 100 км са плажове. Коралови рифове го обгръщат от всички страни, по тази причина морето е постоянно безпрепятствено като огледало. Мавриций предлага големи благоприятни условия за гмуркане и лов на риба, както и за екскурзии и сафарита в няколкото големи естествени паркове, където животните са в естествената си среда. Край столицата Порт Луи, която очарова в еклектичната си атмосфера, се намира най-старата ботаническа градина в южното полукълбо – Памплемус, известна на учените от целия свят с изключителната си сбирка от редки растения.

Следващият пряк под наем полет на Емералд Травел от София до Мавриций ще е през ноември.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР