Първият дипломат на Белград Ивица Дачич съобщи, че е извикал

...
Първият дипломат на Белград Ивица Дачич съобщи, че е извикал
Коментари Харесай

В Белград също привикаха българския посланик за обяснения

Първият посланик на Белград Ивица Дачич заяви, че е извикал българския дипломат в сръбската столица на диалог във външното министерство във връзка думите, които Дачич по-рано насочи по адрес на българския министър председател Бойко Борисов.
,,Сърбия желае връзки с България, учредени на другарството, като се разчита и на високо равнище на съгласие във връзка с най-важните ползи на двете страни и техните нации. Така както ние разбираме казуса, обвързван с българската национална еднаквост, езика или за Гоце Делчев, по този начин чакаме същото схващане що се отнася до връзката сред Косово и сръбския народ “, е декларирал Дачич, представен от Агенция " Фокус ".

,,Тази изява на българския министър председател не се отнася за лов на риба или качеството на сръбското сирене, само че вместо това визира въпроса за сръбската териториална цялост``, добави сръбският външен министър.

Напомняме, че вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева привика през вчерашния ден сръбския дипломат у нас в Министерство на външните работи поради думите на Дачич.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР