Първият държавен секретар на президента на САЩ Доналд Тръмп -

...
Първият държавен секретар на президента на САЩ Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

Нетаняху използвал дезинформации, за да убеждава Тръмп, обяви Тилърсън

Първият държавен секретар на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Рекс Тилърсън, е приказвал в Харвардския университет по време на 90-минутно изявление с преподаватели от образователното заведение, давайки оценки на разнообразни международни водачи, в това число на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, оповестяват израелски медии.

Тилърсън, който имаше противоречив мандат като първи посланик на Съединени американски щати, декларирал, че Нетаняху бил " изключително умел и кадърен " политик и посланик, само че " малко макиавелистки ". Той траял, изтъквайки, че " имайки си работа с Биби, постоянно е потребно да имате здравословна доза песимизъм в разискванията си с него ".

Тилърсън, който за първи път сътвори връзки с доста международни водачи, още до момента в който беше изпълнителен шеф на петролната корпорация Exxon Mobile, а беше държавен секретар от 1 февруари 2017 година до 31 март 2018 година, даже разказал по какъв начин Нетаняху употребявал " дезинформация ", с цел да убеди в нещо Съединени американски щати , когато сметне за належащо.

" Те го направиха с президента на няколко пъти, за да го убедят, че " ние сме положителните, те са неприятните ", обяснил Тилърсън.

" По-късно го изложихме пред президента, тъй че той разбра: " Ти беше изигран ", споделил Тилърсън, добавяйки: " Притеснява ме, че съдружник, който е толкоз непосредствен и значим за нас, би ни сторил това ".

Тилърсън, който беше помрачен от зетя на Тръмп Джаред Къшнър във връзка с Близкия изток, приказва за самодейностите за мир на Тръмп в района. " Смятах, че се намирахме в миг, в който може би бихме могли да начертаем метод, по който Арабският свят би могъл да поддържа резултат, който палестинците може да не считат за съвършен ", обяснил той.

" В предишното, в случай че не беше съвършен, не се случваше - само че с задоволително поощрение, напън от Арабския свят, с цел да можем да го приближим задоволително, че палестинците най-сетне да се съгласят ", отбелязал още Тилърсън, допълвайки: " А съгласно мен това беше решение за две страни. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР