Първият човек с имплантиран мозъчен чип от Нюралинк (Neuralink) изглежда

...
Първият човек с имплантиран мозъчен чип от Нюралинк (Neuralink) изглежда
Коментари Харесай

Първият човек с имплантиран чип управлява компютърна мишка само с мисъл

Първият човек с вграден мозъчен чип от „ Нюралинк ” (Neuralink) наподобява се е възстановил изцяло и е в положение да ръководи компютърна мишка, употребявайки мислите си, сподели създателят на стартъп компанията Илон Мъск, представен от „ Ройтерс ”.

„ Има добър прогрес, без неподходящи резултати. Той е в положение да движи мишка по екрана единствено с мисъл ”, заяви Мъск в „ Екс ”.

Предприемачът сподели още, че Neuralink в този момент се пробва да получи от пациента допустимо най-вече кликвания с бутона на мишката. От компанията не са дали отговор незабавно на настояването на „ Ройтерс ” за повече детайлности.

Neuralink сполучливо вгради чип на първия си пациент предишния месец, откакто през септември получи утвърждение за набиране на хора за изпитвания.

Изследването употребява робот за хирургично слагане на имплант за мозъчно-компютърен интерфейс в област на мозъка, която управлява желанието за придвижване, споделиха от Neuralink. От компанията допълниха, че първичната цел е да се даде опция на хората да ръководят компютърен курсор или клавиатура, употребявайки мислите си.

Илон Мъск има огромни упоритости за Neuralink, казвайки, че компанията ще улесни бързото хирургическо слагане на своите чипове за лекуване на болести като затлъстяване, аутизъм, меланхолия и шизофрения.

Компанията, която беше оценена на към 5 милиарда $ предходната година, беше изправена пред многократни апели за инспекции във връзка с протоколите ѝ за сигурност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР