Първият чартърен полет за зимния сезон кацна на летище Пловдив.

...
Първият чартърен полет за зимния сезон кацна на летище Пловдив.
Коментари Харесай

Кацна първият чартърен полет за зимния сезон на летище Пловдив

Първият под наем полет за зимния сезон кацна на летище Пловдив. 151 пасажери дойдоха в 15:10 часа с самолетна компания JET2 от Белфаст. Ирландските туристи ще посрещнат празниците на зимните ни курорти. От 29 декември стартират чартърните полети от Измир и Анталия до Пловдив с самолетна компания SunExpress.
От предходната седмица идват и доста британски туристи с новата авиолиния от Манчестър. Продължават и полетите до Лондон.

„ За тази зима полетите, които са свързани със зимните курорти, стават повече спрямо предишния сезон, когато съществуваше само авиолинията от Белфаст. Капацитетът на летището е да обслужва 1 милион пасажери годишно. До момента имаме 230 хиляди пасажери за последната година и работим в тенденция да ги увеличим ", съобщи ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Той напомни, че за разкриване на нови авиолинии са нужни тласъци и облекчения за самолетните компании и поддръжка от Фонда за развиване на летище Пловдив. В последния месец се следи нараснал интерес от страна на кметовете на общини, които имат желание да станат членове на Фонда.

Броят на полетите за последната една година е сензитивно повишен, като сега Фондът за развиване на летище Пловдив договаря за откриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР