Първият български космонавт Георги Иванов поздрави лично шестокласника Стефан Минчев,

...
Първият български космонавт Георги Иванов поздрави лично шестокласника Стефан Минчев,
Коментари Харесай

ЧСУ Юрий Гагарин“ посрещна победителите в ХХV Международна космическа олимпиада

Първият български космонавт Георги Иванов поздрави персонално шестокласника Стефан Минчев, десетокласничката Гергана Павлова - възпитаници в Частното приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин " в " Камчия " и техния началник - преподавателя Симеон Кулиш, за отличното им показване на XXV Международна галактическа олимпиада, която се организира в съветския наукоград Корольов.

Българският космонавт им пожела да се стремят към нови победи и добави "Ще се забележим в "Камчия "! ".

Младите гагаринци бяха единствените български участници, които участваха и почтено опазиха името на страната ни в едно от най-престижните интелектуални надпревари за деца в света. Стефан Минчев се класира преди всичко във възрастова група " Спътник " със отбраната на плана си, отдадена на 40-годишната галактическа история на България и именития полет на първия български космонавт Георги Иванов. На отличен съветски език той победи съперниците си от най-реномираните съветски учебни заведения.

Веднага след идването си в България учениците от Училището на Бъдещето в " Камчия " бяха приветствани от Станка Шопова - основател и подстрекател на ЧСУ "Юрий Гагарин ", и изпълнителен шеф на СОК " Камчия " ЕАД за отличното показване на страната и на учебното заведение.

Първият образователен ден, след завръщането на българския тим, се трансформира в празник за ЧСУ " Юрий Гагарин ". Преди началото на образователните часове, с бурни овации учениците и учителите от Училището на бъдещето в " Камчия " посрещнаха Стефан и Гергана, и преподавателя Симеон Кулиш. Директорът на учебното заведение Пенка Стоева връчи приветствени адреси на учениците, а също и на екипа преподаватели, който ги приготви за отличното показване - Симеон Кулиш - по история и цвилизация, Вера Статева и Калина Крачева - по съветски език.

"Благодаря на СОК "Камчия ", че ми даде опция да вземам участие в олимпиадата. Беше мъчно, само че доста забавно ", сподели шестокласникът Стефан. Гергана добави, че по време на олимпиадата е получила доста нови познания в разнообразни области, а домакините от наукоград Корольов са основали специфична атмосфера за децата, която ги кара да желаят да вземат участие в идващото издание на олимпиадата, само че този път с още по-голям тим от съученици.

Най-щастливи естествено бяха VІа и Ха клас, чиито представители са Стефан и Гергана, които бяха подготвили плакати.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР