Първият анализ на асфалта на пътя край Своге, където на

...
Първият анализ на асфалта на пътя край Своге, където на
Коментари Харесай

Министър Нанков с коментар след разпита в следствието

Първият разбор на асфалта на пътя край Своге, където на 25 август стана тежък пътен случай, при който починаха 17 души, е посочил, че е трябвало да се поставят напълно различен тип материали. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков, представен от Българска телеграфна агенция, на излизане от Националната следствена работа, където той бе разпитан като очевидец.

Той уточни, че цялото трасе от пътя е планувано за тежко и среднотежко придвижване и заради тази причина е трябвало да се поставят напълно други материали от тези, които първият лабораторен разбор е посочил, че са употребявани. Нанков допусна, че може да се наложи да се употребяват услугите и на интернационална лаборатория. Той разяснява, че това е второразреден път, изпълняван по стратегия " Транзитни пътища " - за директен трафик, за огромни натоварвания, което значи, че настилката би трябвало да е от най-високо качество, главно в износващия пласт.

 Николай Нанков БГНЕС
Министър Нанков увери, че секторите от пътя, където има недостатъци, ще бъдат ремонтирани оптимално бързо. Той посочи, че единият участник от консорциума към този момент е отстранил дефектите по своя сектор. Другият участник през вчерашния ден е подал писмо до АПИ, че ще в профил проблемите в неговия сектор в София-област. По думите му след слагането на знака за ограничаване от 30 км/ч в сектора, където стана злополуката, междинната скорост там сега е към предходното ограничаване /40 км/. В момента там са сложени светещи лампи, полицейски екипи управляват придвижването. Екипи на АПИ почистват храстите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР