Първия от поредица антикорупционни законопроекти прие унгарското правителство, съобщава Ройтерс,

...
Първия от поредица антикорупционни законопроекти прие унгарското правителство, съобщава Ройтерс,
Коментари Харесай

Унгарският парламент прие първия от поредица антикорупционни законопроекти, за да не изтърве милиардите от ЕС

Първия от поредност антикорупционни законопроекти одобри унгарското държавно управление, оповестява " Ройтерс ", представена от News.bg.

Този ход е опит на Будапеща да избегне загубата на средства от Европейския съюз в миг, когато стопанската система й върви към криза и форинта се срина до рекордно ниски равнища.

Управляващата партия " Фидес " на премиера Виктор Орбан одобри корекция в Наказателния кодекс за основаване на процедура за закононарушения, свързани с ръководството на социална благосъстоятелност, която разрешава правосъден надзор, ако е завършено следствие без покачване на обвиняване или е отритнат отчет за закононарушение.

Парламентът одобри законопроекта със 136 гласа " за ", седем гласоподаваха " срещу ", а 14 се въздържаха.

Промени в законодателството са един от 17-те уговорката, поети от унгарското държавно управление пред Европейската комисия, за попречване на прекъсването на милиарди евросредства от Европейски Съюз.

Изправен пред инфлация, скок на разноските за сила, рекордно слаб форинт и забавяща се стопанска система, Орбан, който от дълго време е в несъгласие с Европейски Съюз за някои от политиките си, в този момент наподобява подготвен да извърши настояванията на Съюза за основаване на институции, които биха понижили корупционните опасности във финансирани от Европейски Съюз планове.

Благоприятно решение за еврофондовете по-късно тази година може да понижи натиска върху форинта и унгарските активи, които бяха разпродадени през последните седмици, защото нововъзникващите пазари бяха ударени заради скока на щатския $.

Очакваме, че доникъде - края на ноември Унгария ще реализира прогрес към разрешаването на условния механизъм на Европейски Съюз, което би трябвало да докара до съглашение за фондовете за възобновяване, заяви Банк ъф Америка и добави: " От страна на Унгария, съгласно нас финансово затруднената администрация няма различен избор, с изключение на да направи компромис с Европейски Съюз ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР