Първите валежиот сняг над страната вече са факт, в Предбалканаи

...
Първите валежиот сняг над страната вече са факт, в Предбалканаи
Коментари Харесай

Нови валежи в четвъртък, после относително затопляне

Първите валежиот сняг над страната към този момент са факт, в Предбалканаи в планините към този момент се образувапървата снежна завивка. Доближаваме се до зимата, само че към момента май -май сме надалеч от огромния сняг в равнините.

Синоптичните модели прекомерно постоянно започнаха да сменят прогнозите за седмица напред, динамична е атмосферна циркурация над Европа и региона на Средиземноморието.

Там още веднъж се образува следващия средиземноморски циклон, който в сряда и най-много в четвъртък ще окаже въздействие на времето у нас.

И при относително ниските дневни температури ще забележим превалявания от сняг впо-високите елементи на страната и несъмнено в планините. Там ще се образува и нова снежна завивка.

Новото влошаванена времето ще стартира в сряда следобяд и през нощта против четврътък, когато ще завали първо над югозападните и южни региони, а в следствие и над останатала част от страната.

В равнините се чакат превалявания от дъжд, в планините от сняг. Не е доста ясно къде ще бъде границата сред дъжда и снега, в региона на София можем да забележим и дъжд и сняг.

Следете краткосрочните прогнози на НИХМза това, какъв ще е валежав региона на София.

В планинитесе чака типична зимна конюнктура, както и през старопланинските проходи и в Предбалкана. Там би трябвало да имате едно на разум, изключително, в случай че би трябвало да се придвижватевъв времето от четвъртък на обед до петък сутринта.

След прекосяването на циклона, в петъкще стартира прекъсване на валежитеот запад на изток, най-късно в североизточните региони.

В почивинте дни вероятността за превалявания е дребна, а и температурите ще стартират да се покачват.

В началото на идната седмица, късно в неделя ив понеделник, е допустимо да забележим нови валежи, само че от дъжд.

Първата седмица на декември, сега, се обрисува да е по-топла, дневните температури ще се покачат с три - четири градуса и по високите западни полета ще са от 4 до 9 градуса, а на изток и юг е допустимо да надвишават 12 - 14 градуса.

С внимание ще проследим интервала към 7 - 8 декември, когато е допустимо да забележим нови превалявания. След това вероятно ново утежняване на времето можем да забележим към 11 декември. Но това е напълно предварителна наклонност.

Докато у нас времете се обрисува да е по-топло от нормалното в първите дни на декември, на север, в Европа, зимата се е разположила с по-ниски температури и валежи от сняг.

В обозримо бъдеще там остава студено, с транспорт на мраз от региона на Русия. Кога този мраз ще се спусне и към Балканите е въпросът за началотона същинската зима у нас.

Любопитен факт. В края на ноември, в Северното полукълбо, има повече сняг, в сравнение с във всеки различен ноември в последните 60 години. Това е връх - повече от 41 млн. кв. км. в Азия, Европа и Северна Америка са покрити с трайна снежна завивка.

Според учените, това ще окаже въздействие върху хода на зиматавероятно и в Европа.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР