Първите важни събития в живота на детето са изключително сладки.

...
Първите важни събития в живота на детето са изключително сладки.
Коментари Харесай

Ако бебето ви не е проходило до тази възраст, трябва да посетите лекар

Първите значими събития в живота на детето са извънредно сладки. Когато детето стартира да пълзи, когато седне за пръв път, вие сте извънредно горди, нали? Но най-важното от тези събития е прохождането.

Когато очаквате първите стъпки на вашето малко дете, е обикновено да се чудите по кое време би трябвало да го направи, какво е обикновено и на каква възраст би трябвало да обмислите някакъв тип интервенция. Тези въпроси поразиха брачна половинка ми и мен с първото ни дете, което не ходеше до 18 месеца. След циничен кръг от проучвания и срещи със експерти, открихме истината. Когато бебе номер две се появи и направи същия номер, бяхме готови с доста по-добра информация - и вие също би трябвало да сте.

Повечето бебета вършат първите си стъпки някъде сред 9 и 12 месеца и вървят добре, когато са на възраст 14 или 15 месеца. Но в случай че отнеме малко повече време на детето ви, не се тормозете. Някои изцяло естествени деца не вървят, до момента в който не станат на възраст 16 или 17 месеца. Ако след 18 месечна възраст към момента детето не върви, време е да започнете да се притеснявате.

Ако се чувствате загрижени за това, че бебето ви не върви или просто желаете да опитате да ускорите процеса, тъй като сте разчувствани, ето няколко стъпки, които можете да предприемете:

Помагайте на детето да върви, като го държите.

Осигурете безвредно място, където да върви и махнете всички типове колани и проходилки.

Оставете го да стои изправено и вижте какъв брой време може да пази равновесие. Разбира се, сложете нещо меко на пода, с цел да не се нарани, в случай че падне.

Превърнете ходенето в игра, като давате някакви награди.

Насърчавайте ходенето, като оставяте бебето в изправена позиция, а не в седнала.

Бъдете търпеливи, бъдете благи, превърнете прохождането в развлечение и когато вашето дете е готово ше направи първите си смели стъпки!

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР